Chillen in Oeganda

Reismeisje 01 augustus 2014

buny 1

Wat heb ik genoten van onze reis door Oeganda! Een prachtig groen en authentiek land met een superlieve bevolking. Eigenlijk heeft de hele reis als een echte vakantie gevoeld  8-) ! Bij sommige reizen die ik heb gemaakt was het nog wel eens redelijk rauw en pittig reizen, maar Oeganda heeft me wat dat betreft heel erg positief verrast. Ik zou het iedereen aanbevelen! De komende tijd zal ik regelmatig artikelen plaatsen over de afgelopen 4 weken, maar ik wil graag aftrappen met de meest relaxte plek in Oeganda: Lake Bunyonyi.

buny

Lake Bunyonyi.

Lake Bunyonyi heeft nog het meeste weg van het Gardameer  ;-) , serieus! Een glooiend landschap, fris groen en een prachtig idyllisch gelegen meer. Bunyonyi ligt in het Zuidwesten van Oeganda, dichtbij de grens met Rwanda en Congo. Het meer is zo'n 25 km lang en 7 km breed, best heel behoorlijk dus. Hoewel Oeganda wat mij betreft uberhaupt niet heel pittig reizen is, voelt Lake Bunyonyi wel helemaal relaxed en ver van de Afrikaanse drukte. Het enige minpunt is dat je beter niet in het meer kunt gaan zwemmen. De bevolking rondom Bunyonyi zal het je juist wel aanraden, maar er zijn toch nog wel wat gevalletjes van bilharzia besmetting bekend...Bilharzia krijg je van een soort kleine wormpjes die in zoet water meren in Afrika leven. Die wormpjes vreten zich door je huid naar binnen en kunnen serieuze schade aan met name je lever aanrichten. Dat wil je natuurlijk niet, dus beter niet zwemmen in Lake Bunyonyi.

buny 2

Bunyonyi Overland Resort.

Wij zijn uiteindelijk ruim 2 dagen aan Lake Bunyonyi gebleven. We hebben eigenlijk niets gedaan verder  ;-) , behalve genieten van de meer dan fantastische accommodatie waar we zaten: Bunyonyi Overland Resort. Klinkt nogal over de top achtig, is het juist niet. Bunyonyi Overland Resort ligt aan een prachtige baai, waardoor je overal op het terrein een supermooi uitzicht op het meer en de omliggende heuvels hebt. Je kunt er al vanaf $8 per nacht je eigen tent op zetten, maar als je liever wat meer luxe wilt zijn er ook huisjes en ingerichte tenten op palen. Die tenten kan ik echt aanbevelen  8-) , superleuk! Een double kost $40 per nacht inclusief ontbijt. Op zich heel redelijk voor wat je krijgt vind ik. Je hebt wat meer luxe in een avontuurlijk jasje. Bunyonyi Overland Resort biedt ook allerlei uitstapjes op het meer en in de omgeving aan. Ik moet eerlijk zeggen dat wij die dus geskipped hebben, maar er zit genoeg leuks bij. Van kano varen tot een bezoekje aan een van de eilanden in het meer en een kennismaking met een nabij gelegen pigmee volk. Of je geniet dus gewoon lekker van even helemaal niets. Wat mij betreft echt een dikke aanrader als je bijvoorbeeld aan het einde van de je reis door Oeganda nog even even heerlijk relaxed af wilt sluiten!

Spreekt Oeganda jou als bestemming aan? Waarom wel/niet?

@Afrika @Oeganda #reizen #backpacken #accommodatie #oeganda #lake bunyonyi

3 reacties

 • Sabine

  02 augustus 2014 om 08:59

  Wat een fijne ervaring in alle drukte van Oeganda! Het is daar inderdaad heerlijk rustig en relaxed!

  Beantwoorden

 • Rianne

  02 augustus 2014 om 13:34

  Wat een prima plek om je vakantie af te sluiten! Beter maar niet zwemmen inderdaad, die wormpjes klinken niet echt gezellig haha!

  Beantwoorden

 • Sander

  08 augustus 2014 om 22:24

  Pfff nou, die Pygmeeën vond ik maar niets. Je kent het wel, verplicht dansje en dan meteen lappen en aftaaien... Maar ach, de rest van de dag relaxen maakte veel goed ;-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.