Bestemmingen die tegen vielen

Reismeisje 11 februari 2014

Eigenlijk heb ik nog nooit een reis gemaakt die achteraf erg tegenviel. Ik ben al snel tevreden als ik op reis ben :-). Maar natuurlijk zijn er wel bestemmingen geweest die ik niet per se aan zou raden. Vandaag 4 bestemmingen op 4 continenten, die ik je dus niet aan zou raden!

Minder Nijl

Blauwe Nijl in Ethiopië. Ja, dit was echt een beetje jammer…Het kan ook te maken hebben met het seizoen waarin we in Ethiopië waren, maar ik vond de blauwe Nijl watervallen bij Lake Tana echt tegenvallen. De rivier de Nijl zoals wij ‘m kennen bestaat in de oorsprong eigenlijk uit twee verschillende rivieren; de witte en de blauwe Nijl. En die laatste ontspringt dus in Ethiopië. Na een hobbelige busrit van 2 uur en een uur met pech op een stofweg staan, keek ik helemaal uit naar die fantastische watervallen. Maar het was niet meer dan een wat zielige stroom water die naar beneden valt. Ik had echt donderend geweld verwacht. Jammerrrrr.

Minder Goradpur

De meest vieze stad in India. Of in elk geval de meest vieze stad die ik in India heb gezien; het fantastische Goradpur :-). Ik denk dat de foto wel boekdelen spreekt, ik was hier niet op mijn best. Tja. Het had ook wel een beetje te maken met een samenloop van dingen; we hadden een dag gereisd om hier te komen, kwamen uit bij een vreselijk hotel met supergore bedden en het kwik steeg naar 40°C om 11h00 ’s ochtends. Niet de meest ideale omstandigheden dus. En zeker geen aanrader.

Minder Bethlehem

Centrum van Bethlehem. Bethlehem is wel een van de bestemmingen in de Palestijnse gebieden die door veel toeristen wordt bezocht. Dat heeft natuurlijk alles met de geboortekerk van Jezus te maken. En hoewel ik Bethlehem wel weer als basis voor de Westelijke Jordaanoever zou aan raden, vond ik het stadje zelf een aanfluiting. Zelfs de geboortekerk vond ik echt tegenvallen en is niets in vergelijking met de supermooie en bijzondere kerken die je in andere steden vindt.

Minder Pisa

Toren van Pisa. Misschien geen bestemming die ik per se niet aan zou raden, maar ik vond ’t wel echt tegenvallen. Ik weet ook niet goed wat ik verwacht had, behalve een scheve toren :-), maar ik vond ’t in elk geval echt niet spannend. Het is letterlijk die scheve toren waar iedereen eenzelfde foto van probeert te maken en that’s it. Als je daarvoor naar Pisa gaat, zou ik ’t mooi skippen.

Wat was jouw meest tegenvallende bestemming ooit?

 

#reizen #India #backpacken #italie #ethiopie #reistips #bethlehem #pisa

9 reacties

 • Explorista

  11 februari 2014 om 08:44

  Haha, ik heb met mijn ouders echt manisch rondgereden door Pisa, op zoek naar de toren, en dat we hem niet konden vinden. Bleek hij gewoon echt exact achter de rij huizen te staan waar we toen reden. We hadden Pisa als basis voor een nachtje doorreis, dus we wilden 'm wel graag zien. Ik vond best een bijzondere toren, het is een gek gezicht. Maar ik was er dan ook 's avonds toen hij verlicht was en er geen toeristen waren. Scheelt wel wat denk ik. :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Explorista

   11 februari 2014 om 09:05

   Dat zou kunnen idd. Ach, het is afgevinkt ;-).

 • Michel

  11 februari 2014 om 08:45

  Dan zou ik toch zeggen: Dominicaanse Republiek. Het is echt een zon, zee, strand bestemming. Qua cultuur, gebouwen en eten/drinken heeft het tot nu toe voor mij het minste te bieden van alle landen die ik bezocht heb. En, geloof het of niet, de vrouwelijke inwoners waren er brutaler en opdringeriger dan ik ooit heb meegemaakt.
  Verder de tourist traps: Santa Village (bij Rovaniemi) en het dorpje Niagara Fall's zou ik ook maar overslaan (de watervallen niet uiteraard)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Michel

   11 februari 2014 om 09:04

   Haha! Mooie toevoeging ;-).

 • Kirsten

  11 februari 2014 om 09:48

  Toevallig had ik het er laatst nog over, dat ik Pisa zo onwijs vond tegenvallen. Vond het verder ook geen bijzonder stadje.

  Beantwoorden

 • Miranda

  11 februari 2014 om 12:06

  Bij mij staat stipt op nummer 1: San José, de hoofdstad van Costa Rica.

  Beantwoorden

 • Rianne

  11 februari 2014 om 14:28

  De toren van Pisa lijkt me ook niet echt heel erg boeiend eigenlijk. Zou er niet per se naar toe gaan reizen denk ik. Wat ik af zou raden is Lop Buri in Thailand. Een heel klein dorpje dat compleet bedolven wordt onder de apen die absoluut niet bang zijn om spullen af te pakken. En nee, dit zijn geen leuke aapjes haha!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Rianne

   11 februari 2014 om 15:46

   Haha! Ben ik nooit geweest, maar apen en Thailand zijn wel een herkenbare combi ja...Beetje jammer ;-).

 • Malou

  11 februari 2014 om 18:54

  Phonsavan in Laos. Bekend om de vlakte der kruiken maar echt totaal niet boeiend! En behalve deze vlakte is er echt helemaal niets te beleven. In de restaurantjes in de hoofdstraat kon je kiezen tussen noodle soep en gebakken noodles. Verder was het (waarschijnlijk om bovenstaande redenen :p) een stadje waar vooral 50 plussers rondliepen.
  Thank god hadden we op de kamer een tv met filmkanaal. ;-)

  Beantwoorden

 • Gerben

  11 februari 2014 om 19:48

  Ik heb er ook nog wel eentje: aksum in ethiopie. Niet doen, het is echt totaal niet boeiend. En dan heb ik het over zowel de pilaren als de stad zelf

  Beantwoorden

 • Simone

  12 februari 2014 om 09:04

  Grappig genoeg zie ik net de reactie van Malou dat Phonsovan in Laos af te raden is! Die wilde ik ook noemen. Vreselijk oninteressant en wij hadden niet een kamer met tv.... Sterker nog wij hadden ook nog eens een vieze hotelkamer die stonk en vochtig was..., absolute afrader dus. En die vlakte van de kruiken vond ik het omrijden ook al niet waard. Dubbele afrader dus!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Simone

   12 februari 2014 om 09:47

   Dat moet dan inderdaad wel ;-)!

  • Yvon Simone

   14 februari 2014 om 06:12

   Oh my, Phonsavan.... Het enige goede daaraan is dat ik er een mooi verhaal aan overhield door een (letterlijke) crash course en een lift die ik kreeg, maar daar is dan ook alles mee gezegd...

 • Gezin op Reis

  12 februari 2014 om 19:59

  Herkenbaar. De geboortekerk vond ik ook tegenvallen. Maar ja al die huilende mensen maakte het dan wel weer apart. Door de muur vond ik de rest van Bethlehem dan wel weer indrukwekkend.

  Gorakphur vonden we ook verschrikkelijk ranzige hotels, veel te druk. Maar we hadden er ook niet echt wat van verwacht is toch meer een doorreis plek. Waar ik wel veel van verwacht had de Niagara watervallen, maar het circus eromheen maakt het een tegenvallen.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Gezin op Reis

   13 februari 2014 om 07:42

   Grappig dat je naar dezelfde plekken bent geweest :-)!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.