Aapjes kijken in Oeganda

23 april 2014

Over zo’n 2 maanden gaan we naar Oeganda en Rwanda, can’t wait!! Dit wordt een iets andere reis dan normaal gesproken, omdat we wat meer dingen van tevoren hebben moeten regelen. Zo blijkt reizen per openbaar vervoer in met name Oeganda niet zo’n fantastisch idee te zijn :-), dus hebben we maar besloten een auto te huren. Inclusief kampeerspullen, zodat we lekker wild kunnen kamperen; hoe gaaf is dat?!
Verder hebben we al een permit moeten regelen voor de trek naar de berggorilla’s. Je weet wel; die grote zilverruggen a la Bokito. Daar is sowieso het hele idee van een trip naar Oeganda om ontstaan. Er leven nog zo’n 350 van deze mooie dieren in Oeganda, Rwanda en een klein stukje Congo. Wij gaan deze machtige beesten zien in Bwindi Impenetrable National Park in Oeganda. Met een beetje geluk moeten we eerst nog een stuk lopen vóór we bij een familie gorilla’s komen, want een permit kost dus $600 per persoon. Yep. Niet zo’n fijn prijsje, maar ik hoor van iedereen die er is geweest dat dit het meer dan waard is. Dat hopen we dan maar :-). Ondertussen geniet ik van dit te gekke filmpje. Kijk ‘m echt even helemaal af, zooooooooo gaaf!!!
http://www.youtube.com/watch?v=hg2hCuDy2wg

#reizen #backpacken #Afrika #Rwanda #berggorilla #oeganda

4 reacties

 • Mandy

  23 april 2014 om 09:41

  Ik kan me de oor tot oor glimlach van de man helemaal voorstellen, hoe ontzettend gaaf is dit! Het lijkt me moeilijk om zo stil te zitten, omdat je ook wil zien wat er achter je gaande is. Ik hoop echt dat jullie dit mee mogen maken!

  Beantwoorden

 • Deborah

  23 april 2014 om 20:16

  Wat een geweldige ervaring zou dat zijn zeg!

  Beantwoorden

 • Bas

  28 april 2014 om 08:40

  Dat reisverhaal wil ik zeker lezen hier!! Staat bij ons ook hoog op het verlanglijstje!!

  Beantwoorden

 • Dingen die ik graag gedaan wil hebben | Reismeisje

  01 mei 2014 om 06:48

  […] meer authentiek sfeertje hebben of zo. ♥ Berggorilla’s in het wild zien. Laat dat nou de reis zijn die over 2 maanden op de planning staat . Joehoe! ♥ Met een vrachtschip naar de Zuidpool […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.