5x waarom Lima de gaafste stad in Zuid-Amerika is

Reismeisje 13 september 2017

Lima. Het is waarschijnlijk niet de eerste stad Zuid-Amerikaanse stad waar je aan denkt bij een gave reisbestemming Knipogen. En toch is Lima, samen met Rio de Janeiro en Medellin, een van mijn favoriete steden in Zuid-Amerika. Nu de KLM Werelddeal Weken weer zijn gestart en Lima een van de meer dan 100 bestemmingen is waar je voor een scherpe prijs op kunt vliegen, leek het me leuk eens een uitgebreid artikel te schrijven over de Peruaanse hoofdstad. Vandaag vertel ik je dus waarom Lima voor mij tot de gaafste steden in Zuid-Amerika behoort. Ik ben reuze benieuwd of 't je aanspreekt!

Peru eten2

1. Fan-tas-tisch lekker eten. Bij Peru denk je waarschijnlijk niet meteen aan lekker eten. Maar wist je dat Peru binnen Zuid-Amerika bekend staat als het land met de beste, meest diverse en rijke keuken?! En dat kan ik echt oprecht beamen. My ow my, wat hebben we heerlijk gegeten in Peru Lachen. Meer specifiek Lima, want met name de wijk Miraflores barst van de vreselijk leuke eettentjes met gerechten op de menukaart die je nog niet eerder hebt gezien. Denk aan forel met vlierbessen en munt, alpaca gesudderd in witte wijn en rozemarijn of aardappeltjes met een lobbige pompoencurry. Of wat te denken van het klassiek Peruaanse gerecht ceviche? Mocht je in Lima zijn, ga dan naar winkelcentrum Larcomar in Miraflores en zoek daar ergens een restaurantje uit. En ga lunchen bij IK Restaurante Top!

2. Oud gecombineerd met hyper modern. Lima is een stad van contrasten. Met ruim 8.4 miljoen inwoners is het echter niet zo verwonderlijk dat die er zijn. De randen van de stad bestaan eigenlijk volledig uit krottenwijken. Golfplaten daken, open riolen en intense armoede. Confronterend. Zodra je iets meer richting het centrum komt, zie je de grandeur van vroeger. Protserige gebouwen, die geschilderd zijn in vrolijk geel en zacht roze. Hoewel er niet superveel highlights te vinden zijn, is het oude centrum wel degelijk mooi. En dan de zakelijke districten en wijken waar veelal expats wonen. Daar waan je je bijna in New York. Wolkenkrabbers, fancy restaurants en hyper moderne mensen. Lima heeft echt heel verschillende gezichten en dat maakt de stad voor mij juist zo interessant.

Peru rooftop

3. Rooftop pools voor weinig. Hoewel Lima duidelijk een veel hoger prijsniveau kent dan in de rest van Peru het geval is, is het er nog steeds relatief betaalbaar in vergelijking met andere Zuid-Amerikaanse landen als Argentinië, Brazilië en Chili. Dat maakt dat je voor een aardig prijsje in het hart van de stad in een te gek hotel kunt verblijven, Inclusief rooftop zwembad, waar je de zon onder kunt zien zakken terwijl je van je cocktailtje nipt Lachen. Ik kan vooral het Hilton Miraflores aanraden; echt een prachtig hotel met een briljant mooi uitzicht en een ontbijt dat ik nog nooit elders heb mee gemaakt.

4. Wandelen over El Malecon in Miraflores. In Miraflores loopt El Malecon; een weg van ongeveer 5 kilometer, die je al slingerend langs de kust voert. Het is een heerlijke weg om een mooie wandeling over te maken en te genieten van het uitzicht; aan de ene kant de stad en aan de andere kant de ruige zee met rotsen. Iets ten Noorden van het Parque del Amor, wat aan El Malecon ligt, vind je de vertrekplaats van paragliders. Voor $50 kun je vanaf daar een gave tandemsprong maken.

Peru locals

5. Leuke mensen. Ik moet eerlijk zeggen dat Peruanen wat mij betreft niet het meest open en gastvrije volk in Zuid-Amerika is. In Lima vond ik dat echter duidelijk anders. Waar we ook kwamen, overal wilden mensen even een praatje maken, weten waar je vandaan komt, wat je van Peru vindt. Dat maakt voor mij een bestemming extra leuk, als je zo in contact komt met de locals en je welkom voelt. Lima heeft weliswaar een wat onveilig imago, maar ik heb me oprecht nergens onveilig gevoeld. Juist ook door de vriendelijkheid van de mensen.

Kortom, Lima is wat mij betreft echt een superleuke stad die het bezoeken meer dan waard is. Zoals ik al eventjes aangaf lopen de KLM Werelddeal Weken op dit moment en kun je, gedurende 2.5 week, voor een extra gunstige prijs op 100 bestemmingen wereldwijd vliegen. Zo ook Lima! Mocht je dus een reis naar Peru willen maken, zou ik je zeker aanraden gebruik te maken van de KLM Werelddeal Weken. Scheelt een hoop en je vliegt met onze vertrouwde KLM Lachen.

Vertel, ben jij al eens in Zuid-Amerika geweest? Wat is jouw favoriete stad?

Dit is een gesponsord artikel. Het artikel is door mijzelf geschreven op basis van mijn eigen ervaringen en mening.

 

@Zuid-Amerika @Peru #reistips #peru #lima #zuid-amerika #reizen

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.