5x anders en authentiek Curaçao

Reismeisje 06 december 2016

Het is weer tijd voor een gastblog Lachen. En dit keer eentje over een bestemming waar wij Nederlanders met name tijdens onze winter erg dol op zijn! Curaçao it is. Gastblogger Kim kent dit eiland op haar duimpje en deelt vandaag haar 5 leukste reistips met je!

Curacao 1

Meet the blogger! Op reis gaan is mijn allergrootste passie. Waarom ik zo graag reis? Ik woonde ooit vijf jaar op Curaçao, waar het begon. Ik had een relatie met een Argentijn en bezocht in die tijd verschillende landen in Zuid- en Midden-Amerika. Terug in Nederland heb ik vele plekken in Europa bezocht, maar ook ver daarbuiten zoals Azië en Noord-Amerika

Ik ben trouwens Kim. Inmiddels al 34 jaar. Ik woon in Denekamp in het landelijke Twente. Sinds september heb ik mijn eigen reisblog en ben ik druk bezig met het opbouwen ervan. Ik schrijf over alle windhoeken van de wereld, maar ook over thuis. Over Nederland en Twente specifiek. Want ondanks dat ik vaak reis, ben ik ook graag gewoon thuis. Lekker rustig Knipogen. Lijkt het je leuk mij en mijn reisavonturen te volgen? Neem dan eens een kijkje op mijn blog Kim around the world, Facebook en Instagram

Curaçao Iedereen die weleens op Curaçao is geweest, kent de meest geijkte plekken van dit heerlijke eiland vast wel. Jan Thiel, Mambo, Porto Marie en de Gouverneur schud ik even uit de losse pols, waar iedere toerist ongetwijfeld wel geweest is. Maar Curaçao kent ook veel minder bekende plekken. Plekken die vooral door locals worden bewoond, waar niet veel toeristen komen en die eigenlijk bezocht zouden moeten worden om het échte Curaçao te kennen. Ik heb de volgende tips voor je!

Curacao slaven

1. Musea. Toegegeven. De meest mensen bezoeken Curaçao niet vanwege de musea. Maar toch zijn de Curaçaose musea meer dan de moeite waard. Het Curaçao Museum herbergt de hele geschiedenis van het eiland, het Curaçao Martime Museum is het enige scheepvaartmuseum en het Kura Hulanda Museum brengt de slavernij prachtig in beeld. Voor zover mogelijk. Alle drie een múst visit!

2. Landhuizen. Er zijn 160 landhuizen op het eiland, waarvan 86 nog in volledige staat. De huizen stammen uit de 17e eeuw en zijn van oorsprong de hoofdgebouwen van de plantages waar landbouw en veeteelt werd bedreven en liggen over het hele eiland. De mooiste landhuizen? Landhuis Dokterstuin, Daniël, Knip, Brievengat en Zuikertuintje. In alle huizen voel je het echte Curaçao zoals het ooit was en voor velen nog steeds is.

Curacao gebouw

3. De dorpjes op Bandabao. Vanuit Willemstad kom je op de Weg naar Westpunt langs en door vele dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Beginnend bij Grote Berg, door naar Tera Kora en Barber, maar ook Soto en Sint Willibrordus mag je niet vergeten. Alle dorpjes hebben hun eigen geschiedenis, hun eigen bevolking en een eigen kerk. Zó leuk om te bezoeken!

Curacao 2

4. Pietermaai. Niet toeristisch? Onontdekt? Pietermaai? Oké, Pietermaai is tegenwoordig niet bepaald onontdekt. Met Saint Tropez Ocean Club als ultieme uitgaansgelegenheid en vele restaurantjes en barretjes is de wijk tegenwoordig een plek die je niet snel overslaat. Maar dat was niet altijd zo. In 'mijn' tijd, nog geen tien jaar geleden, was Pietermaai de uitvalsbasis voor gespuis en durfde je er niet alleen over straat. Maar tegenwoordig kun je er ontbijten Bij Blauw, fine dinen bij Cristal en zijn talloze monumentale panden opgeknapt, waardoor de wijk een ware make-over heeft gekregen. Pietermaai is echt the place to be tegenwoordig!

Curacao eten

5. Local food. Je mag Curaçao niet verlaten zonder bij een local geweest om te eten. Waar je moet zijn? Nergens krijg je je vis verser dan bij Pop's Place aan de Caracasbaai, bij Komeder Krioyo bij het eerdergenoemde landhuis Dokterstuin vind je de heerlijkste creoolse maaltijden, bij Purunchi aan de Koredor weet je meteen dat je etentje een feestje gaat worden, bij de Marshe Bieuw in de old food market court aan het Waaigat eet je samen met locals de meest authentieke maaltijden en bij Serka Norman krijg je eveneens de meest verse vis. Beleef de typische smaken van Curaçao, aanschouw de beleving waarmee gekookt worden en vooral... geniet!

Dat zijn mijn 5 tips om Curaçao van een andere, meer authentieke kant te zien. Ik hoop dat je er iets aan hebt! Vertel, ben jij al eens op Curaçao geweest? Wat vond je er van?

@Caribisch gebied #Cariben #curacao #reistips #reizen

3 reacties

 • Tes

  06 december 2016 om 18:07

  Zijn die landhuizen die je noemt de landhuizen van de plantages waar slaven vroeger werkten?

  Beantwoorden

  • Kim - Kim Around the World Tes

   14 december 2016 om 16:03

   Hoi Tes, jazeker. De landhuizen horen bij de plantages van vroeger. Een stukje geschiedenis dus.

 • Dominique || dominiquetravels.com

  06 december 2016 om 19:18

  Het Jan Kok huis is ook super leuk! Daar is nu een gallerij van Nena Sanchez., echt de moeite waard!

  Beantwoorden

  • Kim - Kim Around the World Dominique || dominiquetravels.com

   06 december 2016 om 22:24

   O Dominique, dank je voor je aanvulling. De galerij van Nena Sanchez is inderdaad prrrrachtig! Haar schilderijen zijn zo typerend! Heel goede aanvulling!

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   08 december 2016 om 07:49

   Thanks voor de aanvulling Dominique!

 • Marloes

  05 december 2017 om 09:16

  Curaçao is een geweldig eiland, waar inderdaad veel meer te beleven is, dan de meeste mensen zien en doen. Ik mis de onderwaterwereld helemaal in je verhaal! Er zijn zo ontzettend veel gave baaitjes, strandjes en plekjes om te snorkelen of te duiken! https://www.godolphins.nl/duikgids-curacao.html
  Er zijn wel 85 duikplaatsen op het eiland! Van echte familiestranden waar je ook kunt duiken en snorkelen terwijl de rest op strandbedjes ligt of aan de bar hangt, tot afgelegen plekjes waar je alleen zult zijn. Wist je bijvoorbeeld dat de vissers bij Playa Grandi Westpunt aan het einde van de middag hun vissen schoonmaken en het afval in het water gooien? En dat tientallen schildpadden dat weten en er rond die tijd zijn voor een makkelijke snack?

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.