3x gave steden in Zuid-Amerika

Reismeisje 28 februari 2016

Ik ben niet zo’n stedenmens. Doe mij maar lekker veel groen en een kijkje in het leven op het platteland Tong uitsteken. Zeker op reis. Veel steden vind ik ook hetzelfde. Natuurlijk, de taal, het eten en misschien de bouwstijl kunnen anders zijn, maar uiteindelijk blurren grote steden voor mij samen tot één. Toch moet ik zeggen dat we nu op wereldreis door Zuid-Amerika al best wat verrast zijn door leuke steden. Mijn beeld was van tevoren toch vooral dat Zuid-Amerikaanse steden niet bepaald de hoofdprijs voor veiligheid winnen. En hoezeer dat misschien ook waar is, ik heb me tot nu toe weinig onveilig gevoeld. Ik vond het wel een keertje tijd worden om recht te doen aan al die leuke dagen die we al in steden op reis hebben gehad! Vandaag vertel ik je dus wat wat mij betreft de 3 gaafste steden in Zuid-Amerika zijn.

Rio de Janeiro2

Zinderend Rio de Janeiro. Ahhhhhh! Wat een stad! De stad der steden als je het mij vraagt. We bezochten Rio de Janeiro vrij aan het begin van onze reis en gedroegen ons eerlijk gezegd als een stel chickens. Beetje overdreven. Gelukkig ontdekten we tijdens de eerste keren op straat al snel dat Rio een heel gave en relaxte stad is. Natuurlijk moet je in het donker niet in achterafsteegjes lopen of in je eentje door de sloppenwijken slenteren, maar verder is Rio echt meer dan prima te doen. En wat is er véél te zien! We zijn er uiteindelijk een week gebleven en zouden er zo nog wat dagen naar terug kunnen gaan. Echt een plaatje van een stad!

Buenos Aires

Europees Buenos Aires. De stad van de mooie luchten en onze koningin Tong uitsteken. Buenos Aires. Ik denk dat ik op reis nog nooit zo’n Europees aanvoelende stad heb gezien als de hoofdstad van Argentinië! Het voelt gewoon alsof je in Barcelona of Madrid loopt. De stijl van de gebouwen, het eten, de mensen; alles oogt en voelt Europees. Ik moet eerlijk zeggen dat er wat mij betreft niet heel veel valt te zien of te doen in Buenos Aires, maar het heeft gewoon een heel fijne sfeer. Koffietje drinken in één van de hippe barretjes, uurtje trainen in de flashy gym, beetje shoppen bij één van de malls en ’s avonds een hele tafel vol tapas weg werken. Het kan vervelender toch?

Lima

Verrassend Lima. Dit was misschien wel de allergrootste verrassing tot nu toe. Lima. Daar keken we van tevoren niet bepaald naar uit, want serieus één van de meest onveilige hoofdsteden van Zuid-Amerika. Toen we er aan kwamen met de bus, reden we eerst door een behoorlijk slechte buurt. Dat hielp ook niet echt mee. Tot we bij ons hotelletje aan kwamen in de wijk Miraflores. Mijn beeld van Lima draaide meteen 180 graden Lachen! Laat ik voorop stellen dat Miraflores absoluut geen afspiegeling van de rest van Lima. Het is echt een wijk apart. Maar wát een leuke buurt. Mooie oude straten, leuke winkeltjes, fijne restaurantjes en een prachtig uitzicht over de zee. Uiteindelijk hebben we 5 dagen in Lima door gebracht en wilden we er toen eigenlijk nog niet weg. Wat een verrassing!

Kortom, we hebben eigenlijk heel leuke tijden in steden gehad tot nu toe. Ik blijf meer een countryside girl ;-), maar deze steden zijn echt het bezoeken waard! Ik ben benieuwd of jij al eens in Rio de Janeiro, Buenos Aires of Lima bent geweest? Wat vond je er van?

@Zuid-Amerika #steden #reistips #rio de janeiro #lima #buenos aires

1 reactie

 • Martje

  29 februari 2016 om 01:03

  Volgens mij heb je het echte Buenos Aires niet gezien. Ik ben er nu 2 keer geweest waarvan 3 weken en 2 weken en nog steeds niet uitgekeken. Er valt juist zoveel te doen. Ik lees ook niks over tango dus ik denk dat je nog een keer terug moet. ;-) succes met je verdere reis.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Martje

   29 februari 2016 om 03:16

   Haha, dank voor je leuke reactie ;-). Dan moet ik blijkbaar nog een keertje terug!

  • gerben Martje

   01 maart 2016 om 14:01

   Hoi Martje, ik ben verantwoordelijk voor het ontbreken van de Tango ;-) Sorry....haha

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.