Reisfotografie: de mooiste vogels op reis

24 maart 2017

In een vorig artikel heb ik je al verteld dat ik door het reizen een kleine passie heb ontwikkeld voor vogels. Ja, vogels. In het buitenland zijn ze vaak zo mooi en bijzonder. Ik heb je in dit artikel ook mijn eerste vijf foto's laten zien van de foto's van vogels die ik het mooist vindt. In dit tweede artikel volgen er nog vijf. Ook voor de foto's in dit artikel zou ik graag willen weten of er foto's zijn waarvan jij graag wilt weten hoe ik ze genomen heb. Kom maar op, hier komen ze!

vogels GvdW 7967

 1. Borrowing owl. Dit is een foto van een holen-uil, borrow(hol)ing owl in het Engels. Het is een redelijk klein uiltje die veel op de grond leeft en nesten in, jawel, holen maakt. Ze gebruiken daar vooral de nesten van gordeldieren voor. Ze kijken of ze leeg zijn en gebruiken ze dan om hun jongen er in groot te brengen. Zowel vader als moeder bewaken het nest. En de jonkies die zijn echt super lief om te zien, af en toe wanneer hun vader of moeder nergens te bekennen zijn, dan komen ze uit hun hol en kijken je bewonderend aan met van die absurd grote, gele ogen. Deze foto van een volwassen uil heb ik gemaakt in de Pantanal. Ik heb de foto bewust iets overbelicht om de lucht op de achtergrond wit te laten wegvallen.

vogels GvdW 5375

2. Hummingbird . Deze foto is genomen in Ecuador, in het Santa Lucia Cloud Forest. Het is een Hummingbird waarvan ik de naam wel wist, maar nu niet meer Onbeslist. Je moet bijzonder snel zijn wil je één van deze vogels in vlucht kunnen vastleggen. Wanneer ze op een tak zitten dan is dat een tikkeltje makkelijker, Maar niet veel. Want ze zijn echt razendsnel. Maar wat zijn ze mooi he! Humingbirds hebben veel voedsel en water nodig om te kunnen overleven, niet zo raar als je bedenkt hoeveel energie zo'n vogeltje verbruikt bij het vliegen. Ze hebben een vleugelslag die varieert tussen de 15 en 80 slagen. En dat is per seconde! Say whaaaat? Ooh en wat dacht je van een hartslag van 1200. Per minuut! Hoe is het mogelijk he?!

vogels GvdW 5766

 3. Tanager. Ik weet niet wat voor soort het precies is, maar volgens mij is het een Tanager. De foto is genomen in Isla Isabela in Brazilië. Daar kregen we iedere dag bezoek van een of meerdere Hummingbirds, waar ik eigenlijk met mijn camera achteraan zat. An sich is het helemaal niet zo'n leuke vogel (vind ik zelf) maar door de compositie is het nog wel wat geworden. Heel veel meer kan ik je er helaas niet over vertellen Huilen.

vogels GvdW 7901

4. Hyacinth macaw. Dit is een vogel uit de familie van papegaaien. Het is de grootste in zijn soort (ze worden wel tot een meter) en zijn prachtig blauw met geel van kleur. Ze worden met uitsterven bedreigd en staan op de lijst met bedreigde diersoorten. Wanneer je naar de Pantanal afreist, heb je echter een grote kans deze prachtige vogels te zien. Ze maken hun nesten in holle boomstammen dus lokale gidsen weten ze vaak wel op te sporen. Vooral als je ze zo in vlucht ziet, dan zijn ze toch prachtig!?

vogels GvdW 2328

5. Cock-of-the-rock. Ofwel, de Rotshaan. Is ie niet prachtig? Ik heb 'm twee keer gezien. In Ecuador en de plek waar deze foto genomen is, namelijk; Guyana. De mannetjes komen iedere ochtend bij zonsopkomst naar een vaste plek in de jungle. Daar voeren ze een dansje op voor een vrouwtje. Of ze er nu is of niet, dat maakt niet uit. Ze doen het sowieso. En als er meerdere mannetjes zijn (soms zijn het er wel twintig tot dertig) dan proberen ze elkaar ook te imponeren onder luid gejoel. Het is echt een bizar schouwspel om te zien! Als je ooit de kans krijgt...

Wat vind jij de mooiste foto(s) en waarvan zou je graag willen weten hoe ik ze gemaakt heb?

@Brazilië @Ecuador @Zuid-Amerika @Guyana #reizen #backpacken #fotografie #reisfotografie #vogels #natuur #wildlife #macaw #cock of the rock #birds

1 reactie

 • Dominique || dominiquetravels.com

  24 maart 2017 om 20:06

  Ik vind het zo knap dat je zulke mooie foto's van vogels kan maken, zeker als ze vliegen! Ik ga zondag naar een excursie bij de Maasvlakte om migrerende vogels op te zoeken. Ik verwacht er niet veel van, behalve dat ik hopelijk mijn fotografie skills kan oefenen :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   26 maart 2017 om 13:17

   Wauw! Ik ben benieuwd hoe dat gaat zijn zeg. Leuk dat je dat doet!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.