Tips voor hardloopkleding

Reismeisje 22 augustus 2014

Hardloopkleding fan

Nou, qua kleur hoef je je in elk geval niet af te vragen waar ik van houd :-) ! Fel, kleurig en roze. Terwijl ik normaal gesproken meer van de aardetintjes ben zeg maar. Tegenwoordig heb je ook zo veel leuke sportkleding! Waar ik vroeger in een hobbezak aan de gewichten hing en in een saaie zwarte stretch broek rondjes over straat rende, liggen de winkels nu vol met leuke printjes en vrolijke kleuren. Superleuk! Ondertussen heb ik bijna meer sportkleding dan gewone kleding en weet ik wel wat ik belangrijk vind bij goede kleding. Ik zet wat tips voor je op een rijtje.

Lekker absorberend.
Vind ik zelf echt de belangrijkste; materiaal dat lekker absorbeert. Zeker in de zomer zweet ik best snel met rennen. Niets viezer dan zo’n klef shirtje dat als een klamme lap om je heen plakt. Of sokken die niets doen waardoor je lekker heen en weer schuift in je schoenen. Bah. Vooral de spullen van Nike Dry-fit vind ik ideaal; die absorberen vocht goed en je loopt er ook nog een beetje kek bij.  Al blijft het wel een beetje prijzig…

Naadloos.
Ok, ik zal niet in details treden ;-) , maar ik denk dat iedereen zich iets voor kan stellen bij de horror van ruwe naden in je hardloopkleding. Vooral in broeken. Heel vervelend. Ik heb eigenlijk alleen maar naadloze stretch broeken, die strak om je lichaam sluiten zonder dat er ergens iets gaat schuren :-? . Mijn broekje van Craft is daarbij favoriet! Ook wat duurder, maar zeker de moeite want ik loop bijvoorbeeld al zeker 3 jaar in mijn Craft broekje.

Zakjes bitte!
Zeker als je wat langere afstanden loopt, is het toch wel lekker als je wat verborgen zakjes in je hardloopkleding hebt zitten. Ik loop tenminste het liefste zo min mogelijk met zo’n gordel of een ding om mijn bovenarm. Ik let daarom altijd op dat er aan de binnenzijde van een broek een zakje zit, eventueel ook aan de achterzijde en daarnaast een hardloopjasje of shirt met een zakje. Ideaal voor mijn iPod, wat te eten en vanaf 15 kilometer helaas ook wc papier :-? .

Schoenen testen.
Over hardloopschoenen is de laatste tijd veel te doen. Laatst bleek uit een uitgebreid onderzoek bijvoorbeeld dat je net zo goed op blote voeten zou kunnen hardlopen en dat goede schoenen aan laten meten onzin is. Hm. Not my cup of tea. Ieder z’n ding, maar ik ben toch wel fan van goede schoenen met flink wat demping en een goede pasvorm. Bij een beetje hardloopwinkel kun je op een bandje rennen en dan meten ze je op basis daarvan een paar schoenen aan. Neem ook altijd even je oude schoenen mee; aan de slijtageplekken kunnen ze zien wat voor type loper je bent. Ik zweer zelf bij Ascics!   Tot slot heeft H&M sinds kort ook een te gekke sportcollectie. Ik ben echt fan!! Leuke printjes, felle kleurtjes, vrouwelijke pasvorm èn de bekende H&M prijzen :-) . Heel fijn. Echt een aanrader!

Wat is jouw favoriete sportmerk en waar let jij vooral op bij het kopen van je sportkleding?

#Sporten #hardlopen #rennen

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.