Sport challenge

Reismeisje 23 juli 2014

trainen I

k schreef laatst al een keertje dat ik de afgelopen tijd wat meer bezig ben geweest met krachttraining in plaats van hardlopen. Na de marathon van Rotterdam ben ik er nog niet weer echt lekker in gekomen. Ja wel tot een kilometer of 15-20, maar dan houdt het wel op. En dus besloot ik me wat meer te gaan richten op krachttraining. En ik ben het nog leuk gaan vinden ook ;-) !

Meer dan core stability Ik moet zeggen dat ik krachttraining veelal gebruik om mijn core sterk te maken en houden. Eigenlijk dus om er bij het hardlopen profijt van te hebben. Natuurlijk druk ik wel eens een bankje, hef wel eens een gewicht links of rechts en doe een poging langere opdruk sessies te trainen ;-) , maar het was altijd wel ondersteunend aan het hardlopen. Ik heb besloten de boel de komende 3 maanden eens even om te gaan draaien! Hardlopen zal ik waarschijnlijk altijd wel blijven doen, maar de focus gaat vanaf nu op krachttraining komen te liggen. Waarom? Lijkt me een leuke, nieuwe uitdaging! En niet zo zeer voor het wasbordje of de extra strakke kipfiletjes ansich, maar ik ben gewoon benieuwd wat een stukje gerichter kracht trainen met mijn lichaam doet.

Hoe dan? Verwacht geen professioneel schema of afmatsessies met een personal trainer. Niks voor mij. Het moet wel een beetje praktisch en flexibel blijven bitte :-) ! Misschien krijg ik hiermee niet het maximale resultaat, maar er is meer in het leven toch? Ik ben in elk geval van plan de komende 3 maanden het volgende te gaan doen:

- 2-3x per week een intensieve 60 minuten work out, die voor 80% uit krachttraining bestaat. Ik ben zelf fan van circuitjes, waarbij je series oefeningen in een circuit herhaalt. Branden!! Ik ben echt fan van de trainingen van Jillian Michaels. Ken je haar? Ze is echt heel Amerikaans en dat geldt ook voor haar work-outs, maar ow my; wat zijn haar trainingen effectief zeg! Je kunt er heel veel vinden op YouTube, echt een aanrader.

- 2x per week hardlopen, waarvan 1x 10-15 kilometer lekker dribbelen en 1x 5-7 km interval om sterker te worden.

- Tja en dan voeding. Ik geloof er wel echt in dat je zo veel kunt trainen als je wilt, maar dat je gezondheid voor het grootste deel wordt bepaald door je eetpatroon. Ze zeggen niet voor niets dat buikspieren in de keuken gekweekt worden! Nu vind ik zelf eigenlijk dat ik al een heel prima eetpatroon heb, maar recent heeft een voedingsdeskundige me wel wat handige tips gegeven. Zo mag ik over het geheel duidelijk wat meer gaan eten van natuurlijk wel de juiste dingen (heel vervelend), kan ik wat snijden in koolhydraten (love pasta), mogen er meer eiwitten worden toegevoegd (kom maar door met de gebakken eieren!) en kunnen mijn ontbijtjes wat gevarieerdere (dag boterham met pindakaas). Hier ga ik de komende 3 maanden dus ook wat mee aan de slag.

Ik ben heel benieuwd hoe ik me hier bij ga voelen. Of ik ook echt ga merken dat mijn lijf op een andere manier sterker en fitter wordt. Misschien verslijt je me voor gek ;-) , maar ik vind het gewoon leuk en interessant om mee bezig te zijn. We will see! Doe jij ook aan krachttraining? Nog tips voor me?

#Sporten #hardlopen #krachttraining

2 reacties

 • Christa

  23 juli 2014 om 10:54

  Probeer is een keer een lesje kettlebel.
  Ik ben fan, een heerlijke manier van krachtraining..

  Beantwoorden

  • Reismeisje Christa

   23 juli 2014 om 14:19

   Goeie tip!

 • Aggie

  24 juli 2014 om 08:51

  Tijd voor Cross Fit! Ga je xtje mee een basicslesje volgen

  Beantwoorden

  • Reismeisje Aggie

   24 juli 2014 om 10:58

   ;-) Lekker! Doen we Ag!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.