5 redenen waarom krachttraining de max is!

Reismeisje 30 augustus 2014

Krachttraining max Krachttraining. Ik heb ’t helemaal ontdekt ;-) . Waar ik voorheen zo’n 2x per week maximaal 20-30 minuutjes aan wat gewichtjes sjorde, is dat inmiddels opgelopen tot 3-4x per week volledig door pakken. Plus dan nog een keertje hardlopen. Nooit gedacht dat ik zo gegrepen zou worden door krachttraining. Saai en voor spierbundels vond ik ‘t. No more. Met dank aan de duizenden leuke workouts die je op YouTube kunt vinden en de combinatie met een flinke dosis cardio, top! Vooral pittige HIT workouts vind ik te gek. Waarom ik helemaal fan van krachttraining ben geworden? Nou, hierom!


Je kunt ’t over al doen! Letterlijk. Ik ga serieus mijn sportschool abonnement voor het eerst in zo’n 15 jaar opzeggen. Hardlopen doe ik toch buiten en mijn matje rol ik zowel thuis als in de pauze op mijn werk uit. Dat laatste is natuurlijk wel een mazzeltje, maar in principe heb je voor krachttraining geen lesjes of aparte ruimtes nodig. Een stukje grond, een matje, iets dat als gewicht kan dienen, internet en gaan met die banaan!

Je wordt sterker en sterker. En dan niet op een bodybuilding manier hè. Veel lady’s huiveren al bij de gedachte dat ze spierballen gaan kweken met gewichtjes. Geloof me, écht gespierd wordt je pas als je ook serieus meer eiwitten gaat eten en shakes achter over kloekt. Zolang je gewoon normaal eet en flink aan krachttraining doet, zul je gewoon een sterkere spieropbouw krijgen en merk je binnen een paar weken dat je meer kracht hebt. Lekker!

Je gaat stuk. Tja. Dat is natuurlijk wel een beetje persoonlijk, maar ik vind het zelf lekker als je je lijf voelt na een training. Dat je weet dat je wat gedaan hebt zeg maar. Intervaltrainingen daar gelaten, heb ik dit met hardlopen minder. Als je echter op voldoende zwaarte aan krachttraining doet en de oefeningen blijft afwisselen, zul je nadien regelmatig lichamelijk moe op de bank neer ploffen. Makes you stronger!

Move over Doutzen! Ja, natuurlijk niet letterlijk, want wie kan er tippen aan onze Hollandse trots ;-) ?! Wat ik er mee bedoel: krachttraining vormt je lijf. Niet na 3x trainen, maar wel na een maandje consequent en uitdagend krachttrainen. Misschien kom je juist wat kilo’tjes aan, omdat spieren nu eenmaal zwaar zijn, maar je zult langzamerhand echt een verandering aan je lichaam zien. Gespierder, soepeler, strakker en slanker!

Goed voor hardlopers. Yep. Krachttraining is juist ook goed als je van hardlopen houdt. Niet per se 3-4x per week natuurlijk, maar desalniettemin zul je er als hardloper baat bij hebben. Vooral buikspieren en core stability oefeningen zijn dan aan te raden. Je zult er stabieler van gaan hardlopen. Pak je toch mooi even mee!  

En zo kan ik nog wel eventjes door gaan. Doe jij wel eens aan krachttraining of juist heel vaak misschien?

#Sporten #hardlopen #krachttraining

6 reacties

 • Ida

  30 augustus 2014 om 11:11

  Heeey! Zou je misschien een keer een voorbeeld kunnen geven van hoe je traint of wat je favoriete oefeningen zijn? Liefs Ida

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ida

   31 augustus 2014 om 09:10

   Grappig, ik kreeg net dezelfde vraag van een andere lezer. Ga ik doen, leuk idee!!

   Beantwoorden

 • Melvin

  30 augustus 2014 om 14:17

  Wat gebruik jij dan als gewichten ? Daar ben ik wel benieuwd naar !

  Leuke blogg.

  Groetjes Tina

  Beantwoorden

  • Melvin Melvin

   30 augustus 2014 om 14:18

   Tina&melvin had het moeten zijn !

   Ps, komen er nog meer reisblogs over Oeganda ?

   Beantwoorden

   • Reismeisje Melvin

    31 augustus 2014 om 09:09

    Zeker :-). Er zijn er al heel wat geweest, maar er komen er nog meer.

    Beantwoorden

  • Reismeisje Melvin

   31 augustus 2014 om 09:10

   Thanks ;-). Ik gebruik 6 en heel som 10 kilo gewichtjes (losse halters). En ik train ook veel met mijn eigen lichaamsgewicht. Kun je ook al veel mee doen. Of liter flessen water bijv.

   Beantwoorden

 • Elianne

  30 augustus 2014 om 16:27

  Kun je misschien een paar filmpjes delen die geschikt als je wil beginnen met krachttraining? Je artikel spreekt me wel aan, ik loop zelf hard ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Elianne

   31 augustus 2014 om 09:08

   Leuk idee! Ik zal er een artikeltje over gaan schrijven ;-). Ik kan je in elk geval de filmpjes van Jillian Michaelsen aanraden en zoek maar eens op HIT workout in YouTube. Dan vind je van alles!

   Beantwoorden

 • Marcella

  31 augustus 2014 om 13:05

  Ik heb ook wel gehoord dat je door krachttraining juist afvalt omdat je verbranding verbetert. Ik vind het een goede tip, ik ga ook een aan de slag!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marcella

   01 september 2014 om 08:53

   Klopt zeker ja. Helemaal als je het combineert met flink wat cardio of high intensity (HIT); dan slank je er zeker van af ;-)!

   Beantwoorden

 • Let's travel and see

  01 september 2014 om 21:42

  Jaa krachttraining is relaxed he!? Ik ben er sinds kort fanatiek mee aan de slag gegaan (geïnspireerd door alle fitgirl blogs:)) en ik vind het heerlijk. Goede afwisseling met m'n hardlopen en zumba:)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Let's travel and see

   02 september 2014 om 07:07

   Ja, heeft mij ook echt positief verrast ja :-).

   Beantwoorden

 • Reismeisje | Mijn favoriete online workouts voor krachttraining | Reismeisje

  07 september 2014 om 08:15

  […] het blogbericht dat ik vorige week plaatste over krachttraining kreeg ik aardig wat reacties. Met name over de […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.