De volgende stap met Reismeisje

Reismeisje 03 augustus 2014

Reismeisje

Ruim een jaar geleden ben ik begonnen met bloggen op mijn eigen domein Reismeisje. Stiekem zijn hier jaren aan vooraf gegaan waarin ik heb zitten dubben over ‘iets met schrijven’. Daar heeft altijd mijn hart gelegen, maar ik wist niet goed hoe ’t handen en voeten te geven. Tot het reizen er bij kwam en ik zelf een aantal blogs begon te volgen. Toen wist ik ‘t: ik wil graag schrijven over reizen en anderen inspireren of tips geven uit eigen ervaring. En zo geschiede :-) . Nu ben ik dus ruim een jaar, honderden artikeltjes en heel wat gepeins en blijheid verder. Inmiddels heeft Reismeisje zo’n 9.000 bezoekers per maand, met dank aan jullie!! En dat maakt dat ik tijdens de afgelopen vakantie hard heb nagedacht over hoe nu verder…

Het echte werk.

Ik word steeds meer benaderd door merken, organisaties en individuen om samen te werken op Reismeisje. Dat is natuurlijk superleuk, maar ik wil vóór alles authentiek blijven en alleen bloggen over dingen waar ik zelf 100% achtersta. Dat neemt echter niet weg dat ik langzamerhand ook met een zakelijk oog naar Reismeisje begin te kijken. Dit voelt wel een beetje als een moment waarop ik een beslissing moet gaan maken: wil ik gewoon een beetje door ‘prutsen’ of is het tijd voor een stapje verder? Een stap waarin ik het design van Reismeisje serieus aan ga pakken, misschien zelfs een reis-webshopje toe ga voegen, meer met reisfotografie wil gaan doen én Reismeisje officieel als bedrijfje ga registreren. Tja. Na lang wikken en wegen kon ik eigenlijk maar tot één conclusie komen: ja, ik wil :-) !

En nu?

Tja, nu betekent het eerst een boel papierwerk. Beetje minder, maar dat hoort er bij. Ik ga Reismeisje dus officieel inschrijven 8-) , wie had dat een jaar geleden kunnen denken?! Ik in elk geval niet! En daarna is het tijd voor een leuke brainstormsessies over het design. Op dit moment maak ik gebruik van een soort standaard design, maar ik zou natuurlijk dolgraag iets unieks willen met een aantal persoonlijke wensen er in verwerkt. En natuurlijk ga ik daar ook jullie mening in mee nemen; daarover later meer. Dat design gaat in elk geval de tweede stap worden. Van daaruit zullen we verder zien wat er komen gaat. Hoe dan ook, ik vind alles nu al helemaal te gek.   Ik ben benieuwd hoe vaak jij op Reismeisje bent per week? En welk soort artikelen vind je het leukste?

#bloggen #reismeisje

13 reacties

 • Laura

  03 augustus 2014 om 10:48

  Succes met de uitdaging! Toen ik vier jaar terug naar de KvK stapte voor mijn fotografiebedrijf vond ik het doodeng. Ik deed het wel naast mijn baan, dus had (en heb) niets te verliezen. Toch koudwatervrees. Onterecht achteraf. Papierwerk bleek ook enorm mee te vallen overigens.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Laura

   03 augustus 2014 om 11:48

   Fijn om te horen ;-). Ik doe 't ook naast mijn baan, dus dat scheelt inderdaad. Spannend!!

 • Bea

  03 augustus 2014 om 10:49

  Wat leuk! Gefeliciteerd! Ik ben 1 x per week op Reismeisje te vinden en vind je inspirerende reisverhalen met mooie foto's het leukste om te lezen. Maar eigenlijk ook wel je hardloopdoelen etc. Die zijn gewoon inspirerend. Kortom: je persoonlijke inspirerende artikelen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Bea

   03 augustus 2014 om 11:47

   Superleuk om te horen zeg!! Daar word ik blij van en doe ik 't uiteindelijk voor :-)!

 • Karlijn Travels

  03 augustus 2014 om 11:03

  Leuk zeg, gefeliciteerd met deze mooie stap! En veel succes natuurlijk :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Karlijn Travels

   03 augustus 2014 om 11:47

   Thanks!

 • Adi

  03 augustus 2014 om 11:04

  Weer een nieuwe, leuke uitdaging! Gefeliciteerd en heel veel succes.
  Je kunt het! Het is altijd leuk je verhalen te lezen en de mooie foto's te zien.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Adi

   03 augustus 2014 om 11:47

   Leuk om te horen Adi ;-)!

 • Piet

  03 augustus 2014 om 11:11

  Dat ziet er erg goed uit. Heel veel succes er mee. Gaat lukken!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Piet

   03 augustus 2014 om 11:46

   Dankje Piet :-)!

 • Jana

  03 augustus 2014 om 11:22

  Proficiat met deze nieuwe stap! :) Die reisfotografie boeit me heel erg :)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jana

   03 augustus 2014 om 11:46

   Thanks Jana, leuk om te horen!

 • Anniek

  03 augustus 2014 om 11:22

  Apetrots op mijn beste vriendin!! Wow! Weet je nog toen je mij erover vertelde samen in Milaan ruim 2 jaar geleden? En nu ben je al zo ver! Ik glim van trots, kanjer!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Anniek

   03 augustus 2014 om 11:46

   HAHA, bloos bloos ;-). Thanks lieverd!

 • Lisette | Travellust.nl

  03 augustus 2014 om 12:59

  Gefeliciteerd! Ik lees elk blogje van je, aangezien we dezelfde manier van reizen hebben! Succes met alles!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Lisette | Travellust.nl

   04 augustus 2014 om 06:45

   Same here Lisette ;-)!

 • Marlijn

  03 augustus 2014 om 13:11

  Echt super tof! Ook ik ben onwijs trots op je. En dat papierwerk fix jij wel even;-) Ben benieuwd waar je volgend jaar '''staat'' .

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marlijn

   04 augustus 2014 om 06:45

   Thanks girl!!

 • Esther

  03 augustus 2014 om 17:30

  Spannend hoor, succes! Ik lees al een tijdje je blog, vooral omdat het even wat anders is. Niet de standaard bestemmingen, maar juist het onbekende. Ga zo door.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Esther

   04 augustus 2014 om 06:45

   Ah thank Esther, leuk te horen :-)

 • Sandra

  04 augustus 2014 om 07:53

  Ook al zo goed bezig jij! Leuk om te lezen en je hebt het verdiend! Ik ben ook ingeschreven als bedrijf en het is dus echt mijn 'kindje'. Eigenlijk verandert er niet zoveel alleen dat je meer administratie krijgt ;-)! Maar het gevoel is heel lekker, soort van beloning voor het harde werken.

  Keep up the good work!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   04 augustus 2014 om 07:57

   Ah, dat is lief zeg. Thanks :-). Wat tof dat jij al ingeschreven bent, wist ik niet! Al lang?

   • Sandra Reismeisje

    22 augustus 2014 om 11:02

    Nee ook pas sinds juli, maar belastingtechnisch het voordeligst en daarom die keuze gemaakt. Ik investeer al het geld dat ik verdien, dus dan is dit de meest handige manier!

 • KvK Webcare

  04 augustus 2014 om 08:14

  Heel veel succes met de inschrijving van uw bedrijf en uitbreiding van uw blog. Het papier werk is de laatste jaren gelukkig een stuk minder geworden :-) en het valt best mee. Dingen die niet duidelijk zijn kunt u mijn collega's bij de inschrijving vragen, daar zijn ze voor.
  En we zijn ook via webcare bereikbaar, tweet uw vraag aan @KvK_NL dan pakken we die op.

  Hartelijke groet ^Larissa

  Beantwoorden

  • Reismeisje KvK Webcare

   04 augustus 2014 om 10:42

   Hey Larissa! Nou, wat te gek dat jullie dit zo monitoren zeg ;-). Dank voor de melding in elk geval en ik trek zeker aan de bel als het niet duidelijk is! Heb je wellicht ook een e-mailadres voor me? Groeten, Wendy

 • Marcella

  04 augustus 2014 om 20:52

  Wat gaaf Reismeisje, gave stap! Gefeliciteerd met je bedrijf, je maakt Reismeisje vast nog veeeeeel gaver. Ik blijf je met veel plezier volgen! Ik kom trouwens eenmaal per week en heb dan altijd aardig wat bij te lezen :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.