Trailrun, here I come!

Reismeisje 22 februari 2015

Trailrunning

De laatste tijd heb ik weinig hardgelopen. Ja, een wekelijks uurtje. Maar daar houdt het dan ook wel mee op. Een uur is misschien voor sommigen al heel wat, maar als ik terug denk aan een jaar geleden toen ik aan het trainen was voor de marathon, was dat pas af zien :-? . De afgelopen maanden ben ik flink met gewichten in de weer geweest. Trainen met ouderwets ijzer. Geen apparaten of fancy dingen. Gewoon simpele gewichten in het krachthonk met de brede krachtpatsers. Het was even wennen, maar inmiddels heb ik er nog lol in gekregen ook. Ik train 2x per week mijn onderlichaam en 2x per week de bovenkant. Sterker en strakker ben ik er zeker van geworden, maar om nu te zeggen dat ik me zo lekker fris in mijn hoofd voel na een uurtje krachttraining…Nee. Niet bepaald. Dat is met hardlopen wel anders, heerlijk vind ik dat. En dus begint het geleidelijk aan al weer te kriebelen…

Trailrunning. Gerben loopt vaak hard in het bos en heeft ook een aantal keren een trailrun gedaan. Je weet wel; rennen over flink wat hoogteverschillen, door beekjes en over niet gebaande paden. Langzamerhand begon ik me er ook wat in te verdiepen en ik moet zeggen dat het me wel iets lijkt :-) . Lekker in de natuur een mooie loop doen, die op een andere manier iets van je lichaam en spieren vraagt. Want met die niet zo vlakke ondergrond en obstakels onderweg is zo’n trailrun niet heel basic rennen. Inmiddels heb ik een paar trailrun schoenen gekocht en ben ik van plan om na onze vakantie naar Guatemala te starten met trainen. Het lijkt me dan ook wel prettig om een doel te hebben, dus ik ben op zoek gegaan naar een eerste trailrun loop waar je niet meteen 25+ kilometers hoeft te rennen. Op zich zou zo’n afstand prima zijn, maar ik vermoed dat een trailrun toch wel even wat pittiger is dan een wedstrijd op asfalt. Ik heb mijn oog laten vallen op de Veluwezoomtrail. Een trailrun die eind juni plaatsvindt en waar je verschillende afstanden kunt lopen, verspreid over 2 dagen. Plus in een mooie omgeving. Dat lijkt me wel wat. We gaan zien of het gaat lukken, ik houd jullie op de hoogte!

Heb jij al eens een trailrun gelopen? Of lijkt dat je helemaal niets?

#Sporten #hardlopen #krachttraining #trailrun

4 reacties

 • fitflops stores

  fitflop sandals clearance

  Beantwoorden

 • Sandra

  22 februari 2015 om 09:04

  Leuk Wendy! Ik lees mee, trailrunning staat ook hoog op mijn wenslijst, nadat ik maar eens pijnloos een 15k heb gelopen. Lijkt me geweldig zo in de natuur (ik ben ook meer een modderkruiper dan een wegloper haha)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   22 februari 2015 om 10:56

   Ah leuk leuk! Lekker hoor, 15 km.

   Beantwoorden

 • Jakobien

  22 februari 2015 om 11:23

  Ik heb wel de schoenen ervoor, maar die gebruik ik voor normale lange wandelingen :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jakobien

   23 februari 2015 om 07:37

   Haha, ik ook hoor. Lopen superfijn toch?

   Beantwoorden

 • Ester

  22 februari 2015 om 19:34

  Leuk! Ik ben sinds kort ook enthousiast geworden voor het trailrunnen. Hier in België geloof ik dat het vrij populair is, maar hier zijn ook nu eenmaal wat meer heuvels ;-) Al zijn er ook aardig wat trail-runs in Schoorl en in de duingebieden van Zeeland te vinden. Ik heb in Denemarken een aantal jaar terug een 10 km gedaan en dat was echt gaaf. Op een gegeven moment stonden we tot onze dijbenen in de rivier, dus bang zijn om vies te worden kan je niet gebruiken...

  Beantwoorden

  • Reismeisje Ester

   23 februari 2015 om 07:37

   Ja dat klopt ja. Jullie hebben zeker weten een beter landschap voor trailrunning :-)!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.