Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Gambia

Gambia is een perfecte winterzon bestemming. Met name van november tot en met april is het prachtig zomerweer in Gambia: temperaturen van rond 30°C en nauwelijks regen. Die periode is dan ook de beste reistijd voor Gambia. De maanden juni tot en met oktober kun je beter geen vakantie inplannen omdat dan het regenseizoen heerst. 

Gambia

Reisadvies

Gambia is een veilig land om in te reizen. Check voor vertrek wel voor de zekerheid het meest actuele reisadvies voor Gambia.

Visa zaken

Voor verblijven van maximaal 90 dagen is geen visum vereist.

Inentingen

Ongeacht verblijfsduur worden vaccinaties voor DTP, hepatitis A en geelzucht aangeraden. Daarnaast komt in geheel Gambia malaria voor. Anti-muggen maatregelen en het gebruik van malariapillen worden dan ook sterk aangeraden. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Gambia.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
12 febuari Onafhankelijkheidsdag
1 mei Dag van de Arbeid
22 juli Dag van de Revolutie
15 augustus Maria Tenhemelopneming
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen op Banjul in Gambia kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt 6 uur. Je boekt een retourticket vanaf €400 per persoon via onder andere Arke Fly, Tix of Vliegtickets.nl

Dagbudget

Gambia is niet spotgoedkoop om in te reizen, maar duur is het er ook zeker niet. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.