Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Guyana

De temperatuur in Guyana is erg stabiel; het is er altijd rond de 30 graden Celsius. Guyana kent echter ook een duidelijk regenseizoen, waardoor de beste reistijd voor dit land is van februari tot en met half april of van half augustus tot en met half november. 

Guyana

Reisadvies

Het is veilig om in en door Guyana te reizen, al is het land met name op bestuurlijk vlak vrij instabiel. Er komen dan ook regelmatig, vooral in de hoofdstad Georgetown, demonstraties voor waar je uiteraard beter uit de buurt kunt blijven. Verder gelden de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen; ga niet 's avonds laat alleen de straat op en loop niet met opzichtig dure spullen te koop. Check voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Guyana.

Visa zaken

Als Nederlander heb je geen visum nodig voor een reis naar Guyana. Let wel op dat je paspoort bij aankomst in Guyana nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Inentingen

Voor een reis naar Guyana is alleen een vaccinatie tegen gele koorts verplicht, mits je 7 dagen voor aankomst in een land bent geweest waar gele koorts voor komt. Verder zijn, ongeacht verblijfsduur, vaccinaties tegen DTP en Hepatitis aanbevolen. In geheel Guyana komt malaria voor, met name ook in de binnenlanden. Er wordt sterk aangeraden malariatabletten te slikken of goede anti-malaria maatregelen te nemen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Guyana

Feestdagen & festivals

23 februari Dag van de Republiek
1 mei Dag van de arbeid
26 mei Onafhankelijkheidsdag
11-14 september Offerfeest
30 oktober Divali
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen op Georgetown vanaf Amsterdam Schiphol kan niet direct. Inclusief een of meerdere tussenlandingen bedraagt de vliegtijd minimaal 14 uur. Een retour ticket boek je vanaf ongeveer €950 per persoon via Schipholtickets of Tix. Een goedkoper alternatief is om te vliegen op Paramaribo in Suriname en vanaf daar over land naar Guyana te reizen. 

Dagbudget

Guyana is geen heel goedkoop land om doorheen te reizen. Hoewel je er nog niet heel veel toeristen tegen komt, zijn dagelijkse kosten voor backpackers aan de hoge kant. Onderstaand vind je een reëel dagbudget voor accommodaties, eten/drinken en lokaal openbaar transport.

Backpacker €55-65
Backpacker+ €€ €65-75

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.