Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Honduras

De beste reistijd voor Honduras is tussen februari en mei. In de overige maanden is de temperatuur een stukje aangenamer, maar heb je behoorlijk veel kans op flinke regenbuien.

Honduras

Reisadvies

Honduras is redelijk veilig om in te reizen. Wel komt er behoorlijk wat criminaliteit in het land voor, waardoor extra waakzaamheid aan te bevelen is. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Honduras te checken. 

Visa zaken

Als Nederlander mag je 3 maanden door Honduras reizen zonder visum. Neem voor meer informatie contact op met de ambassade in Den Haag.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP, gele koorts en Hepatitis A. Daarnaast komt malaria voor en worden malariatabletten en anti-muggenmaatregelen aanbevolen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Honduras.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
15 september Onafhankelijkheidsdag
12 oktober Columbusdag
25 en 25 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Tegucigalpa kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 20 uur. Een retour ticket boek je vanaf €1.100 retour via Tix, Govolo of Cheaptickets.nl.

Dagbudget

Honduras is geen heel dure bestemming. Zeker als je backpackt en wat op de kosten probeert te letten, hoef je niet heel veel uit te geven. Onderstaande bedragen zijn reëel voor dagbudget.

Backpacker €25 - €35
Backpacker+ €€ €35 - €45

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.