Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Wit-Rusland

De beste reistijd voor Wit-Rusland is uiteraard tijdens onze zomer. Dus van ongeveer juni tot en met augustus. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden. 

Wit-Rusland

Reisadvies

Voor Wit-Rusland geldt een positief reisadvies. Alleen wordt in verband met mogelijke straling afgeraden af te reizen naar bepaalde Zuidoostelijke provincies. Voor vertrek doe je er goed aan om het meest actuele reisadvies voor Wit-Rusland te checken.

Visa zaken

Voor Wit-Rusland heb je als Nederlander een visum nodig. Je kunt dit aanvragen via een visumbureau of je doet dit rechtstreeks bij de ambassade in Den Haag. Met dit visum mag je maximaal drie maanden in het land verblijven. Er is geen mogelijkheid tot het aanvragen van een visum-on-arrival. 

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP en Hepatitis A. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Wit-Rusland.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
7 en 8 januari Russisch Orthodox Kerstmis
23 februari Dag van de verdediger van het Vaderland
15 maart Dag van de Grondwet
9 mei Dag van de Overwinning
3 juli Onafhankelijkheidsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Minsk kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 2.5 uur. Een retour ticket boek je vanaf €180 per persoon via WTC, Lufthansa of rechtstreeks via Belavia

Dagbudget

Wit-Rusland kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland, maar het blijft een Europees land. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.