Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Rusland

De beste reistijd voor Rusland is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Houd er rekening mee dat de zomers in Rusland, ook in Siberië, erg warm kunnen worden. In de winter kan het er juist weer extreem koud zijn en heb je over het algemeen weinig reden het Oosten van dit immens grote land te bezoeken. 

Rusland

Reisadvies

Voor Rusland geldt een positief reisadvies. Echter wordt afgeraden af te reizen naar de provincies Tsjetsjenië, Dagestan, Ingoesjetie, Kabardino-Balkarie en het Zuidelijke en Oostelijke grensgebied van Stavropolski kraj met Dagestan en Tsjetsjenië. Aangezien de veiligheidssituatie in Rusland kan wijzigen, doe je er goed aan het actuele reisadvies voor Rusland voor vertrek te checken.

Visa zaken

Voor Rusland heb je als Nederlander een visum nodig. Een uitnodigingsbrief van een hotel uit Rusland is hierbij vereist, wat één en ander lastig kan maken. Daarom is het een goed idee een visum aan te vragen via een visumbureau. Die kunnen deze uitnodigingsbrief voor je verzorgen. Wil je zelf een visum aanvragen? Dan doe je dit rechtstreeks bij het consulaat in Den Haag. Er is geen mogelijkheid tot het aanvragen van een visum-on-arrival. Reken op een verwerkingstijd van ongeveer 8 werkdagen.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP en Hepatitis A. Ook wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen van maart tot en met november. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Rusland.

Feestdagen & festivals

1 en 2 januari Nieuwjaar
7 en 8 januari Russisch Orthodox Kerstmis
23 februari Dag van de verdediger van het vaderland
12 en 13 april Orthodox Pasen
9 mei Dag van de Overwinning
12 juni Onafhankelijkheidsdag
4 november Dag van de Eenheid

Vliegtickets

Vliegen naar Moskou kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 3 uur en 10 minuten. Een retour vlucht boek je vanaf €130 per persoon via Tix, KLM of Vliegtickets.nl

Dagbudget

Rusland kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland. Vooral het Oosten van het land en het platteland is nog vrij goedkoop. Grote steden als Moskou en Sint Petersburg zijn echter minimaal zo duur als Nederland.  Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €40 - €50
Backpacker+ €€ €50 - €60

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.