Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oostenrijk

De beste reistijd voor Oostenrijk is tijdens onze zomer. Dus van ongeveer juni tot en met september. Voor wie de sneeuw op wil zoeken, zijn de maanden december tot en met maart de beste periode.

Oostenrijk

Reisadvies

Voor Oostenrijk geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Oostenrijk heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Oostenrijk zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met oktober drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Oostenrijk.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
15 mei Onafhankelijkheidsdag
24 en 25 mei Pinksteren
25 en 26 december Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Wenen kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 1 uur en 45 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €75 per persoon via Vliegtickets.nl, Transavia of rechtstreeks vanaf Duesseldorf met Air Berlin

Dagbudget

Oostenrijk kent een welvaartsniveau dat min of meer gelijk is aan dat van Nederland. Voor het gemak kun je daarom uit gaan van een Nederlands prijsniveau. Voor wat betreft een dagbudget zijn onderstaande bedragen reëel:

Backpacker €50 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €70

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.