Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Litouwen

De beste reistijd voor Litouwen is tijdens onze zomer. Dus van ongeveer juni tot en met september. Litouwen kent prima zomers, vergelijkbaar met die van Nederland. Al kan er buiten de zomermaanden om doorgaans ook prima gereisd worden. 

Litouwen

Reisadvies

Voor Litouwen geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Litouwen heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Litouwen zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Litouwen.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
16 februari Onafhankelijkheidsdag
11 maart Herstel van de Staat
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
9 mei Dag van Europa
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
15 augustus Maria Tenhemelopneming
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Vilnius kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 2 uur en 45 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €60 per persoon via Vliegtickets.nl, Schiphol Tickets of vanaf Eindhoven met Wizz Air

Dagbudget

Litouwen kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland, maar het blijft een Europees land. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.