Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Letland

De beste reistijd voor Letland is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Letland kent prima zomers, een beetje vergelijkbaar met Nederland. Al kan er buiten de zomermaanden om doorgaans ook prima gereisd worden. 

Letland

Reisadvies

Voor Letland geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Letland heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Letland zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Letland.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
5 mei Herstel van de Onafhankelijkheid
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
18 november Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Riga kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 2 uur en 15 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €50 per persoon via Tix of vanaf Eindhoven met Wizz Air. Of vlieg met bijvoorbeeld Ryanair van Weeze Airport naar Riga.

Dagbudget

Letland kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland, maar het blijft een Europees land. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.