Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Hongarije

De beste reistijd voor Hongarije is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden. 

Hongarije

Reisadvies

Voor Hongarije geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Hongarije heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Hongarije zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Hongarije.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
11 tot en met 14 mei IJsheiligen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Budapest kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 2 uur. Een retour ticket boek je vanaf €35 per persoon via Tix, WTC of vanaf Eindhoven met Wizz Air. Mocht je met de auto reizen, heb je een vignet Hongarije nodig. 

Dagbudget

Hongarije kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland, maar het blijft een Europees land. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.