Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Griekenland

De beste reistijd voor Griekenland is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer april tot en met oktober. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden. Houd in de maanden juli en augustus wel rekening met mogelijk hoge temperaturen.

Griekenland

Reisadvies

Voor Griekenland geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Griekenland heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Griekenland zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Griekenland.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
25 maart Onafhankelijkheidsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Athene kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 3 uur en 15 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €80 per persoon via WTC, Vliegtickets.nl of Skyscanner

Dagbudget

Griekenland kent een welvaartsniveau dat iets lager ligt dan in Nederland. Vooral de laatste jaren tijdens de crisis zijn de prijzen er behoorlijk gedaald. Maar het blijft een Europees land. Reken dus op iets lagere prijzen, maar reken niet op prijzen zoals je die verder naar het Oosten misschien kent. Reizen is hier iets minder dan de helft goedkoper dan in Nederland. Voor wat betreft een dagbudget zijn de volgende bedragen reëel

Backpacker €30 - €40
Backpacker+ €€ €40 - €50

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.