Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Frankrijk

De beste reistijd voor Frankrijk is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden. Wie de sneeuw op wil zoeken kan het beste terecht in de periode december tot en met maart.

Frankrijk

Reisadvies

Voor Frankrijk geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Frankrijk heb je als Nederlander geen visum nodig.

Inentingen

Voor Frankrijk zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Frankrijk.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
8 mei Fete de la Victoire
14 mei Hemelvaart
25 en 26 mei Pinksteren
14 juli Quatorze Juillet
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Parijs kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 1 uur en 15 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €40 per persoon via Schiphol Tickets, KLM of Transavia. Een goed en soms voordelig alternatief is te reizen per Thalys

Dagbudget

Frankrijk kent een welvaartsniveau dat min of meer gelijk is aan dat van Nederland. Voor het gemak kun je daarom uitgaan van een Nederlands prijsniveau. Voor wat betreft een dagbudget kun je daarom uitgaan van onderstaande bedragen:

 

Backpacker €50 - €60
Backpacker+ €€ €60 - €70

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.