Finland

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Finland

De beste reistijd voor Finland is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Een regenbui kan, ook in de zomermaanden, altijd vallen. Maar Finland kent ook geregeld zomers met warme temperaturen van boven de 30°C. Kom je voor de sneeuw naar Finland, dan reis je het beste van december tot en met maart. 

Finland

Reisadvies

Voor Finland geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Finland heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Finland zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. 

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
6 december Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Helsinki kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 2 uur en 20 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €75 per persoon. Als je naar Fins Lapland wilt reizen, kun je het beste rechtstreeks op Lappeenranta vliegen. Een retour ticket boek je dan vanaf €200 per persoon.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Helsinki

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Lappeenranta

Dagbudget

Finland kent een welvaartsniveau dat min of meer gelijk is met dat van Nederland en misschien zelfs iets hoger ligt. Voor het gemak kun je daarom uit gaan van een Nederlands prijsniveau. Voor wat betreft een dagbudget zijn onderstaande bedragen reëel.

Backpacker €60 - €70
Backpacker+ €€ €70 - €80

Booking.com

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.