Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Denemarken

De beste reistijd voor Denemarken is tijdens ons voorjaar en de zomer. Dus van ongeveer mei tot en met september. Al kan er buiten deze maanden om doorgaans ook prima gereisd worden, de temperatuur kan met name in de winter wel een stuk lager liggen dan je misschien zou wensen.

Denemarken

Reisadvies

Voor Denemarken geldt een positief reisadvies.

Visa zaken

Voor Denemarken heb je als Nederlander geen visum nodig. 

Inentingen

Voor Denemarken zijn geen vaccinaties verplicht. Wel wordt een vaccinatie tegen teken encefalitis aanbevolen als je in de maanden maart tot en met november drie dagen of langer in de natuur gaat wandelen of kamperen. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Denemarken.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaart
24 en 25 mei Pinksteren
25 en 26 december Kerstmis
31 december Oudejaarsdag

Vliegtickets

Vliegen naar Kopenhagen kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan 1 uur en 20 minuten. Een retour ticket boek je vanaf €60 per persoon via WTC, KLM of SAS

Dagbudget

Denemarken kent een welvaartsniveau dat minimaal gelijk is aan dat van Nederland en misschien zelfs wel iets hoger ligt. Voor het gemak kun je daarom uitgaan van een Nederlands prijsniveau. Voor wat betreft een dagbudget zijn onderstaande bedragen reëel:

Backpacker €60 - €70
Backpacker+ €€ €70 - €80

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.