Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Macau

De beste reistijd voor Macau is van april tot en met juni en de maanden september en oktober. De temperatuur is er heerlijk en je hebt weinig kans op regen. Buiten die maanden om kan er ook prima gereisd worden, alleen loop je dan wel aanzienlijk kans op slecht weer, waaronder tropische stormen en orkanen.

Macau

Reisadvies

Macau is zonder meer een land om veilig te reizen. Er zijn geen enkele beperkingen en er geldt dan ook een positief reisadvies. Aangezien de veiligheidssituatie natuurlijk altijd kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Macau te checken. 

Visa zaken

Voor Macau heb je als Nederlander geen visum nodig. Wil je naderhand doorreizen naar China, dan heb je uiteraard wel een visum nodig voor dit land. Neem daarvoor contact op met de Chinese ambassade in Den Haag.

Inentingen

Voor Macau zijn geen verplichte vaccinaties. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen. Neem voor de zekerheid contact op met de GGD of een andere vaccinatiedienst.

Feestdagen & festivals

19 februari Chinees Nieuwjaar
1 mei Dag van de Arbeid
1 oktober Nationale Dag

Vliegtickets

Vliegen op Macau kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd 15-17 uur. Een retour ticket naar Macau boek je vanaf ruim €1.000 via WTC of Vliegtickets.nl.

Dagbudget

Macau is qua prijsniveau vergelijkbaar met de steden van Zuid-China. Het is ietsje minder duur dan Hong Kong, maar behoort niet tot de goedkoopste landen van Zuidoost-Azië. Een eenvoudig hotel boek je tussen de €7 en €10. Een wat luxer hotel, vergelijkbaar met een middenklasse hotel in Nederland, kost je ongeveer €20. Het eten is lekker en goedkoop. Eten bij kraampjes doe je al vanaf €1,50. Transport is redelijk efficiënt en kost weinig. Voor €10 reis je over het hele eiland.

Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €20 - €25
Backpacker+ €€ €25 - €35

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.