Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Filippijnen

De beste reistijd voor de Filippijnen is van december tot en met mei. Dit is de periode waarin je de minste kans hebt op stormen, cyclonen en overstromingen. De maanden juni tot en met september kun je beter niet afreizen naar de Filippijnen aangezien je dan grote kans hebt op tyfonen en cyclonen en het er veel regent. 

Filippijnen

Reisadvies

De Filippijnen zijn een overwegend veilig land om doorheen te reizen. Je kunt bijna overal naartoe zonder al teveel problemen te verwachten. Dit laatste geldt niet voor enkele Zuidelijke en Oostelijke eilanden van het land. Met name de gebieden rondom het eiland Mindanao, de Sulu-eilandengroep en eilanden als Zamboanga, Lanao del Nore en del Sur, Davao en Cobato. Moslimstrijders strijden hier voor een eigen staat en ontvoeren geregeld toeristen voor losgeld. Verder is het verstandig om een beetje op te passen bij het nemen van een ferry, deze staan niet al te best bekend, zelfs niet bij de locals. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor de Filippijnen te checken.

Visa zaken

Voor de Filippijnen heb je als Nederlander een visum nodig. Het is niet nodig dit op voorhand te regelen. Je krijgt een entry-permit stempel in je paspoort bij aankomst. Hiermee mag je 30 dagen in het land verblijven. Wil je langer blijven, dan moet je vooraf een visum aanvragen bij de ambassade in Den Haag of het consulaat in Rotterdam.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP, Hepatitis A en buiktyfus. Ben je in de week voorafgaand aan een bezoek naar Filippijnen in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is ook een vaccinatie voor gele koorts verplicht. Ook heb je mogelijk malariatabletten nodig. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen.

Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor de Filippijnen te checken.

 

Feestdagen & festivals

3 april Goede Vrijdag
5 en 6 april Pasen
14 mei Hemelvaartsdag
24 en 25 mei Pinksteren
12 juni Onafhankelijkheidsdag
30 november Bonifacio Dag
25 en 26 december Kerst

Vliegtickets

Vliegen op Manilla kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd 15-16 uur. Een retourvlucht boek je al vanaf €520 per persoon via Vliegtickets.nl, WTC of Schiphol tickets

Dagbudget

De Filippijnen is in vergelijking tot de rest van Azië een relatief duur land om in te reizen. Vergelijk het met een prijsniveau wat gemiddeld is voor Midden-Amerika. Een eenvoudig hotel boek je voor rond de €15 á €20. Eten (op plastic stoeltjes en een gammel tafeltje) kost je minimaal €5. Transport is niet heel duur, maar toch nog wel iets duurder dan de rest van Azië.

Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €20 - €30
Backpacker+ €€ €30 - €40

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.