Weetjes over de Filipijnen

Reismeisje 26 juli 2013

Filipijnen

Ken je het programma “Obsessions”? Een programma op BNN over aparte, gekke en opvallende gewoontes in andere landen. Superleuk om te zien :-)! Laatst zag ik een aflevering over de bijzondere fascinatie die Filipino’s hebben voor karaoke. Elk zichzelf respecterend café, gezin of winkeltje beschikt over een karaoke installatie. Ik werd er door geprikkeld, want de Filipino’s hebben wel meer eigenaardige gewoontes. Hier volgt mijn lijstje met grappige weetjes over dit prachtige stukje Oost Azië!

1. Hagedissen als huisdier. Ze zijn er dol op in de Filipijnen: hagedissen. Kinderen zien ’t als een speelkameraadje en ze houden insecten buiten de deur. Eens wat anders dan een kat ;-).

2. Eelt op je duim van ’t smsen. Filipino’s hebben de hele dag hun mobiele telefoon in de hand. En maar smsen! Het schijnt zelfs zo te zijn dat er dagelijks meer smsjes worden verstuurd vanuit de Filipijnen dan in de VS of Europa.

3. Karaoke is hier uitgevonden. Ondanks dat Japan met de eer probeert te strijken, zijn ’t de Filipijnen die karaoke hebben uitgevonden!

4. Eten als Westerling. In tegenstelling tot de omliggende landen, zijn Filipino’s gewend om met bestek te eten in plaats van met stokjes. Dit is een overblijfsel uit de tijd dat de Filipijnen gekoloniseerd waren door Spanje en later de VS.

5. Zeg ’t met je wenkbrauwen! Wil je ergens bevestigend op antwoorden? Doe dan je wenkbrauwen naar boven in plaats van ‘ja’ te knikken. Dat is de Filipijnse manier van bevestigen.

6. Basketbal is volkssport nummer 1. Naar Amerikaans voorbeeld!

7. De jeepney als favoriet vervoermiddel. Een soort opgedirkte minibus, onder de naam jeepney, is het Filippijnse vervoersmiddel bij uitstek. Een overblijfsel uit de tijd na de Tweede Wereldoorlog.

8. Eet niet je bordje leeg. Word je uitgenodigd bij mensen thuis? Eet dan vooral je bord niet helemaal leeg. Doe je dat wel, dan zeg je daarmee eigenlijk dat ’t eten je niet heeft gesmaakt. Beetje vreemd, maar goed om te weten.

@Azië @Filippijnen #reizen #Azie #weetjes #Filipijnen

3 reacties

 • Yvon

  26 juli 2013 om 14:45

  Wat een leuke weetjes. Verrassend ook.
  Ik dacht dat de Chinezen de koning van de KTV waren, hier is het heel populair en vind je een KTV op elke hoek van de straat.

  Na 't weekend ga ik even checken bij m'n collega; zij is Filipijnse.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Yvon

   26 juli 2013 om 15:13

   Dankje Yvon, leuk te horen!

  • Henk groot Yvon

   22 maart 2016 om 16:58

   Wat een Kut alochtonen site alahwakbar BOOM!!!!!

   • aids Henk groot

    09 mei 2016 om 15:50

    smooth henk zo willen we het horen!

   • yvonne Henk groot

    09 mei 2016 om 15:52

    Henk, met allochtonen moet je niet lachen ze hebben al eens in de stront gevallen daarom zijn ze zo bruin. Niet meer lachen cutie

 • lieke

  04 februari 2016 om 08:46

  vet leuke weetjes

  Beantwoorden

  • carlos lieke

   09 mei 2016 om 15:55

   neen hoer

 • reisjongen

  09 mei 2016 om 15:59

  Vet zeg! Ik weet ook nog een weetje: 1 op 3 vrouwen hebben een penis.

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.