Cambodja

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Cambodja

De beste reistijd voor Cambodja is van november tot en met april. De maanden mei tot en met oktober kun je het beste vermijden aangezien je dan grote kans hebt op flinke regenval. Dit leidt ertoe dat veel wegen onbegaanbaar worden en reizen aanzienlijk bemoeilijkt wordt. Verder regent het in sommige delen van het land ook flink in juli en augustus. 

Cambodja

Reisadvies

Voor Cambodja geldt een positief reisadvies. De enige regio' s waarvoor beperkingen gelden zijn de provincies Preah Vihear en Oddar Meanchey. De grenzen tussen Cambodja en Thailand zijn hier niet duidelijk afgebakend en beide legers hebben elkaar in het verleden bevochten om controle over het gebied. Hierbij zijn ook burgerslachtoffers gevallen. De situatie is momenteel nog steeds gespannen. Check voor vertrek het actuele reisadvies voor Cambodja.

Bekijk het reisadvies voor Cambodja

Visa zaken

Voor Cambodja heb je als Nederlander een visum nodig. Je kunt dit aanvragen via een visumbureau of on arrival, waarbij je een visum krijgt dat 30 dagen geldig is. Is dit te kort? Dan dien je voor aankomst een visum geregeld te hebben. Ook het aanvragen van een visum voor Cambodja vanuit het buitenland is een mogelijkheid. Reis je bijvoorbeeld vanuit buurland Thailand, dan kun je door tal van bureautjes, bijvoorbeeld op Khao San Road, een visum laten verzorgen. Reken op een verwerkingstijd van een dag of drie. 

Regel hier je visum voor Cambodja

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP, Hepatitis A en buiktyfus. Ben je in de week voorafgaand aan een bezoek naar Cambodja in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is ook een vaccinatie voor gele koorts verplicht. Ook heb je mogelijk malariatabletten nodig. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR inenting aanbevolen. 

Regel hier je vaccinaties voor Cambodja

 

Feestdagen & festivals

7 januari Dag van de Overwinning (op de Rode Khmer)
14 tot en met 16 april Khmer Nieuwjaar
24 september Dag van de Constitutie
29 oktober Kroningsdag
9 november Onafhankelijkheidsdag

Vliegtickets

Vliegen op hoofdstad Phnom Penh kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief een tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 13.5 uur. Een retourticket boek je al vanaf €575 per persoon retour. Een goed alternatief is rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol vliegen op Bangkok en vanaf daar een rechtstreekse bus naar Phnom Penh nemen.

Vergelijk hier de beste vliegtickets naar Phnom Penh

Dagbudget

Cambodja behoort tot de goedkoopste landen in Zuidoost Azië. Een eenvoudig hotel of hostel boek je voor rond €5. Reken voor een iets betere kamer op ongeveer het dubbele. Eten doe je voor minder dan €1 en ook lokaal transport kost bijna niets. Onderstaande bedragen zijn reëel om aan te houden als dagbudget.

Backpacker €15 - €20
Backpacker+ €€ €20 - €25

Tenzing Travel - Cambodja

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.