Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Brunei

De beste tijd voor een reis door het Sultanaat van Brunei is van februari tot en met maart. Maar ook in de maanden april tot en met juli of augustus kun je hier best aardig reizen wat weer betreft, mits je rekening houdt met af en toe een fikse regenbui. Het is echter onwaarschijnlijk dat dit je vakantie echt zal verzieken. Behalve tussen eind augustus en januari, dan is het niet aan te raden af te reizen naar deze regio, de regen komt dan met bakken uit de lucht.

Brunei

Reisadvies

Brunei is absoluut een veilig land om in te reizen. Er gelden geen beperkingen en dus geldt hiervoor een positief reisadvies. Wel zal je je moeten aanpassen aan de strikte (Islamitische) regels van het land. Dat betekent dus geen wijn of bier bij het eten. Ook staan er gevangenisstraffen op het tonen van affectie tussen mannen en vrouwen op straat. Ga je dus met je partner op vakantie? Dan doe je er verstandig aan hier niet hand in hand te lopen. Denk bovendien ook aan gepaste, bedekkende kleding. Aangezien de veiligheidssituatie mogelijk kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het actuele reisadvies voor Brunei te checken.

Visa zaken

Voor Brunei heb je als Nederlander geen visum nodig. Je krijgt een entry-permit stempel in je paspoort bij aankomst. Hiermee mag je 30 dagen in het land verblijven.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden voor een verblijf van minder dan een maand: DTP, Hepatitis A en buiktyfus. Ben je in de week voorafgaand aan een bezoek naar Brunei in een land geweest waar gele koorts voorkomt, dan is ook een vaccinatie voor gele koorts verplicht. Ook heb je mogelijk malariatabletten nodig. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, wordt een BMR-inenting aanbevolen. Aangezien de gezondheidssituatie kan veranderen, doe je er goed aan een aantal weken voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Brunei te checken.

Feestdagen & festivals

3 januari Geboortedag Mohammed
18 juni tot en met 17 juli Ramadan
15 juli Geboortedag van de Sultan
18 tot en met 20 juli Suikerfeest
21 tot en met 26 september Bedevaart naar Mekka
23 tot en met 26 september Offerfeest
15 oktober Islamitisch Nieuwjaar

Vliegtickets

Vliegen op Bandar Seri Begawan kan niet rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. Inclusief tussenstop bedraagt de vliegtijd minimaal 17.5 uur. Een retourticket boek je vanaf €700 per persoon via Cheaptickets.nl of rechtstreeks via Singapore Airlines.

Dagbudget

Brunei is net als de rest van Azië niet bepaald duur te noemen. De prijzen zijn er vergelijkbaar met de rest van Zuidoost Azië. Een eenvoudig hotel boek je voor €5 á €7. Avondeten heb je al voor minder dan €3. Het Sultanaat Brunei is een erg rijk land vanwege de grote olievoorraad. Dat zorgt ervoor dat vooral openbaar vervoer spotgoedkoop is. Huur je een privé-jeep of taxi, dan zal je iets dieper in de buidel moeten tasten.

Hieronder vind je een gemiddeld dagbudget voor een die-hard backpacker en een backpacker die van ietsje meer luxe houdt, maar nog steeds eenvoudig reist. 

Backpacker €25 - €30
Backpacker+ €€ €30 - €40

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.