Mauritius

Klimaat

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Mauritius

De beste reistijd voor Mauritius is tussen mei en september. Dan heb je de minste kans op neerslag. Als je echter echt voor het duiken gaat, is de periode december tot en met maart het overwegen waard. 

Mauritius

Reisadvies

Mauritius heeft een positief reisadvies en is veilig om in te reizen. Langs de directe kustlijn van Mauritius adviseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken waakzaam te zijn, in verband met de mogelijke aanwezigheid van piraten. Aangezien de veiligheidssituatie kan wijzigen, is het verstandig voor vertrek het meest actuele reisadvies voor Mauritius te checken.

Visa zaken

Als Nederlander heb je geen visum nodig om naar Mauritius te reizen.

Inentingen

De volgende vaccinaties worden aangeraden: DTP en Hepatitis A. Check voor vertrek de meest actuele vaccinaties voor Mauritius.

Feestdagen & festivals

1 januari Nieuwjaarsdag
21 januari Thaipusam
1 februari Afschaffing van de slavernij
5 februari Chinees Nieuwjaar
11 maart Commonwealth Day
12 maart Onafhankelijkheidsdag
6 april Hindoe Nieuwjaar
4-6 juni Suikerfeest
27 oktober Divali
25-26 December Kerstmis

Vliegtickets

Vliegen naar Port Louis op Mauritius kan rechtstreeks vanaf Amsterdam Schiphol. De vliegtijd bedraagt dan rond 12 uur. Een retour ticket boek je vanaf €600 per persoon via WTC of Vliegtickets.nl. Een goed alternatief is vliegen met Emirates, waarbij je een tussenstop maakt in Dubai.

Dagbudget

Mauritius is geen goedkoop land om doorheen te reizen. Onderstaande bedragen zijn reëel om als dagbudget aan te houden.

Backpacker €75 - €100
Backpacker+ €€ €100 - €150

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.