Wintersport tip in Lermoos

Reismeisje 20 november 2013

Lermoos 1

Nu de dagen weer korter worden en de kou weer in de lucht zit, krijg ik automatisch weer wintersport kriebels. Ik houd er van! Lekker actief buiten bezig zijn, een cosy houten appartementje en een lekker schnapsje om de dag mee af te sluiten ;-). Fijn, fijn. Één van de fijnste wintersport bestemmingen vind ik zelf Lermoos. Niet in de laatste plaats vanwege de typisch Oostenrijkse gezelligheid die je hier vindt, maar wat ook zeker mee speelt is de afstand. Lermoos ligt namelijk op ruim 800 km rijden vanaf Utrecht. Kortom, daar jakker je in 7-8 uurtjes wel heen :-). Ideaal! Zeker als je bijvoorbeeld eens een lang weekend wilt gaan wintersporten.

In Lermoos zelf heb je natuurlijk genoeg leuke hotels en appartementen, maar als je op zoek bent naar een knus, kleinschalig appartement mèt een heel wellness gebeuren in de kelder, heb ik een fantastische tip voor je: Hotel & Appartement Lärchenhof. Dit kleine complex ligt aan de rand van Lermoos, heeft een supermooi uitzicht op de bergen en je kunt er dus naar hartenlust je spiertjes laten ontspannen na een dagje boarden. Volgens mij kun je via allerlei wintersport aanbieders bij Lärchenhof terecht, maar ik zou ze gewoon rechtstreeks benaderen. Echt een aanrader!

Nog wat Lermoos feitjes op een rijtje:

- Behoort tot het Zugspitze gebied dat tot bijna 3.000 meter gaat. En dus lekker sneeuwzeker ;-).

- In totaal ligt er ongeveer 125 km piste. Niet superveel, maar er zitten mooie, lange afdalingen bij.

- Door de hoogte kun je er nog tot ver in het jaar wintersporten. Ik ben er bijvoorbeeld wel eens eind april geweest. Beetje papperig her en der, maar verder heerlijk weekje gehad.

- Een skipas voor het hele Zugspitze gebied kost voor een week rond €200. Buiten het hoogseizoen dalen die prijzen enorm.

Wat is jouw favoriete wintersport plek?

 

Lermoos 2

 

#reizen #Wintersport #Oostenrijk #snowboarden #lermoos

1 reactie

  • Jana Vmh

    20 november 2013 om 17:00

    Ik vind wintersport/-vakantie op zich wel iets leuks ... maar ik spaar zelf liever mijn centjes om in de zomer echt een land te gaan bezoeken en zo.. :)

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.