Weekendje in de Ardennen

Reismeisje 26 juni 2015

Ardennen

Laatst schreef ik al een artikel over reisjes die nog gepland staan voor de komende weken en maanden. Één van die reisjes zal vanmiddag beginnen :-P . De Ardennen it is! Vorig jaar kwam ik door een bezoekje aan de stad Namen in contact met Eefje van België Toerisme. Of ik interesse had iets meer van Wallonië, het Zuidelijke deel van België, te ontdekken. Dat had ik natuurlijk wel, maar dan wel het liefste iets actiefs. Een keus voor de Ardennen is dan snel gemaakt! Vandaag is het eindelijk zo ver en gaan we met een groep van 10 vrienden op pad richting de Ardennen.

Tegen de Franse grens.
De Ardennen beslaan zo’n 12.000 km2 aan oppervlakte, verdeeld over de landen België, Luxemburg en Frankrijk. Officieel zijn de Ardennen een ‘laaggebergte’, maar voor ons Nederlanders is iets natuurlijk al snel wat hoog ;-) . De hoogste punten in de Ardennen liggen op ruim 600 meter, toch aardig wat lijkt me. In de winter valt er dan ook heel regelmatig sneeuw en op sommige plekken kun je eigenlijk jaarlijks langlaufen. Het voorjaar of de zomer lijken mij zelf echter de mooiste periode voor een bezoekje aan de Ardennen. Volgens mij moet het er nu prachtig groen zijn. Love it! Het plaatsje waar we heen gaan het Beauraing. Dus. Nooit van gehoord. Het is dan ook een klein plaatsje, verscholen in de natuur en dichtbij de grens met Frankrijk gelegen. Best een stukje rijden dus nog, maar dan heb je ook het gevoel echt even weg te zijn. Heerlijk!

What to do?
We hopen vanavond nog een beetje op tijd bij ons huisje aan te komen. Of huis eigenlijk, want we zitten dus met z’n tienen in één groot huis. Leuk hè? Lekker eten met z’n allen en ’s avonds beetje kletsen en ouwehoeren. Morgen beginnen we de dag ongetwijfeld met wat actie. We zijn met een groep vrienden die allemaal wel sportief zijn en van een beetje actie houden. Ik denk dat we met een groepje wel gaan hardlopen of mountainbiken. Daarna lijkt het mij leuk om naar de stad Dinant te gaan. Als het goed is, ligt dat op zo’n 20 kilometer van Beauraing vandaan en moet het erg mooi zijn. De plaatjes op Google afbeeldingen zien er in elk geval goed uit :-) . Wat dingen bekijken, door het stadje slenteren en aan het einde van de dag een drankje op het terras. ’s Avonds is het idee om te gaan barbecueën, dus laten we hopen op een beetje goed weer…
Zondag denk ik dat we in de buurt misschien nog wat anders actiefs gaan doen. Er zijn verschillende opties, maar mij lijkt een bezoekje aan het wildpark van Grotte de Han erg leuk. Hier vind je, inderdaad, een flinke grot, maar er hoort ook een wildpark bij waar je al lopend allerlei wild kunt zien. Dat lijkt me wel wat. En anders zijn er ook nog allerlei andere mogelijkheden zoals kajakken, lopen over touwbruggen of klimmen. Daarna kunnen we dan mooi nog even chillen in onze mansion voor we weer richting Nederland rijden ’s avonds. Ik heb er in elk geval superveel zin in!

Ben jij al eens in de Belgische Ardennen geweest? Dan ben ik benieuwd wat je er van vond ennnnnnn of je nog leuke tips hebt? Voor eettentjes, terrasjes, steden, parken, wat dan ook. Kom maar door!

@België @Europa #Weekendje weg #belgie #outdoor #ardennen #dinant

7 reacties

 • Jeroen

  26 juni 2015 om 06:52

  Veel plezier daar in de Belgische Alpen! :-D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jeroen

   26 juni 2015 om 07:26

   Haha, thanks ;-)

 • Robert | Traveljunks

  26 juni 2015 om 07:28

  Leuk, de Ardennen ken ik als motorrijder uit Limburg natuurlijk wel ;-) Perfecte stek om buitensporten te doen, dus zal jullie goed in de smaak vallen. Ik persoonlijk vind het plaatsje La Roche wel mooi en gezellig. Misschien een idee om via Spa (circuit en plaats zelf) terug naar Nederland te rijden. Die omgeving is echt prachtig. Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Robert | Traveljunks

   26 juni 2015 om 09:15

   Grappig, dat is de tweede die La Roche noemt :-). Gaan we eens naar kijken.

 • Mandy

  26 juni 2015 om 08:57

  De Ardennen is altijd leuk. We gaan al jaren me de hele familie van mijn vaders kant een lang weekend naar de Ardennen. Elke keer een andere plek, maar meestal in de buurt van La Roche. Kanoën, wandelen en steden verkennen. We vermaken ons altijd. Veel plezier!!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Mandy

   26 juni 2015 om 09:14

   Thanks Mandy!

 • Janneke

  26 juni 2015 om 12:10

  Grotte de Han is zeker de moeite waard!

  Beantwoorden

 • Sieds | Sieds My Travels

  26 juni 2015 om 15:26

  De Ardennen is prachtig, ben er zelf twee jaar geleden geweest. Hebben toen vlakbij bij Achouffe overnacht, bekend van het biertje La Chouffe (met kabouter op etiket). In Achouffe hebben de een bierproeverij gedaan en daar ook gegeten, was erg leuk. Verder hebben we de mountainbike gepakt en lekker de omgeving verkend en jah ook wij hebben La Roche bezocht, erg leuk plaatsje! :-D Veel plezier iig en geniet!!

  Beantwoorden

 • Sander

  26 juni 2015 om 23:39

  Haha! Net een paar weekjes terug uit Beauraing. Dinant zelf valt wel een beetje tegen hoor qua charme! Alhoewel die rotspartij achter de kerk wel indrukwekkend is! Bizar dat dat zo dicht bij Nederland ligt. Wij zijn Frankrijk nog in geweest. In Sedan ligt het grootste (middeleeuwse) kasteel/fort van Europa. Was erg indrukwekkend maar niet bekend bij het grote publiek. Voor ons (met baby) was het te ver, maar Epernay is de champagnestraat te bezichtigen. In de ardennen is het bier, bier en nog eens bier. Heerlijk. In Dinant kun je een Leffe experience bezoeken. Verplichte kost in de Ardennen. La Roche de ardennes is een beetje het outdoorplaatsje, kregen wij de indruk. Maar met een kleine ga je die indruk niet bevestigen ;-) Veel plezier!

  Beantwoorden

  • Sander Sander

   26 juni 2015 om 23:48

   Ps. Vanuit de bungalow (jaja, prioriteiten veranderen ;-) ) zagen we je TV debuut!

 • Marloes

  01 juli 2015 om 05:15

  Wij gaan vrijwel elke zomer naar de Ardennen, ideaal voor hiken en andere buitensport. Was nog niet zo bekend met Beauraing, misschien moeten we daar volgende keer eens gaan buurten.

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marloes

   01 juli 2015 om 06:39

   Binnenkort komt er een artikel over het weekendje daar. Supermooie omgeving!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.