Sprookjesachtig Marrakech

Reismeisje 23 juli 2013

Marrakech

Stedentripjes zijn zo heerlijk om in ’t vooruitzicht te hebben. Even lekker een paar daagjes weg, andere omgeving, leuke dingen doen, lekker eten. Heerlijk! Ik krijg al zin om in ’t vliegtuig of de auto te stappen ;-). Één van de meest bijzondere stedentripjes vond ik zelf die naar Marrakech. Iets meer dan 3 uurtjes vliegen, maar je hebt het gevoel in een compleet andere wereld te zijn beland! De geuren, mensen, het heerlijke eten en het leven volgens het ritme van oproep tot gebed, geven je ‘t gevoel in een sprookje uit duizend en één nacht te zijn beland. Lijkt Marrakech je ook iets? Dan heb je misschien iets aan de volgende tips!

Boek een ticket via Ryan Air. Hoe ’t uit kan weet ik niet, maar je kunt serieus voor een paar tientjes naar Marrakech vliegen. Ik ben voor €80 retour gevlogen vanaf Maastricht. Geen geld toch? Let wel op bij Ryan Air; ze verdienen op de extra dingen die ze aanbieden inclusief een koffer inchecken. Voor een stedentripje kun je echter prima alleen handbagage mee nemen, dat scheelt flink!

Bezoek de oude Koranschool. In het oude centrum van Marrakech staat een supermooi gebouw vol klein, handbeschilderd mozaïek: de Medersa Ali Ben Yousef Koranschool. Je zult je verbazen over de prachtige architectuur en de serene sfeer die hier hangt. Erg de moeite waard!

Wandel door een leerlooierij. Marrakech kent verschillende leerlooierijen, waar je ’t hele proces van rauwe huid tot een gekleurde lederen tas kunt volgen. Bijzonder en confronterend om te zien, want wat moet dat een zwaar, ongezond werk zijn. Tip: neem een bosje verse munt mee uit de soeks; kun je voor je neus houden ;-).

Eet van de stalletjes. Het bekende Jemaa-el-Fna plein wordt ’s avonds helemaal omgebouwd tot een groot restaurant. Gezinnen koken hier in hun eigen stalletje voor een paar cent een traditioneel Marokkaanse maaltijd voor je. Superlekker en voelt op een leuke manier mysterieus. Let wel op met vlees.

Klim naar de watervallen van Ouzoud. Na 2-3 dagen Marrakech is ’t ook wel fijn de drukte eventjes te ontvluchten en iets meer van de omgeving te zien. Boek dan een tourtje naar de watervallen van Ouzoud; je vindt over al in de stad bureautjes die dit voor je kunnen regelen. Op ongeveer een uurtje rijden van Marrakech belandt je in een ruig bergenlandschap, compleet met traditioneel geklede bevolking en een fantastisch uitzicht. De watervallen zijn redelijk eenvoudig te beklimmen en je ziet net even wat meer.

Marrakech

@Afrika @Marokko #reizen #tips #stedentrip #Marrakech #Marokko

2 reacties

 • 5 fijne herfstbestemmingen | Reismeisje

  25 september 2013 om 06:29

  […] Marrakech. In een vorig blogbericht heb ik al eens over deze sprookjesstad geschreven. Zeker de moeite van het bezoeken waard! In de […]

  Beantwoorden

 • Fantastische budget Riad in Marrakech | Reismeisje

  24 november 2013 om 11:34

  […] bent, is je beeld waarschijnlijk wel iets genuanceerder , maar wat mij betreft is Marrakech een superleuke dichtbij stedentrip. Ondanks dat het maar 3,5 uur vliegen is, heb je echt het gevoel in een compleet andere wereld te […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.