Roadtrip langs de Friese Elfsteden

Reismeisje 16 september 2020

Mildam3

Daar gaan we dan! Op avontuur naar één van mijn favoriete provincies in Nederland: Friesland Lachen! Als je dit leest, zijn we onderweg. Naar het Zuidwesten van Friesland om precies te zijn. Een regio die voor mij compleet nieuw is. De komende vier dagen maken we er een mini roadtrip langs een aantal van de Friese Elfsteden. Want, in het Zuidwesten van Friesland liggen namelijk zeven van die Elfsteden. Daarvan gaan wij er de komende dagen vier bezoeken, elke dag een andere. Ik heb er superveel zin in en het prachtige nazomerweer is natuurlijk de kers op de taart. Dat wordt genieten!

Wat gaan we doen?

Er volgen uiteraard nog uitgebreide artikelen over onze ervaringen, maar voor nu al vast even een voorproefje in wat we de komende dagen gaan doen en waar we heen gaan:

✔ Vandaag beginnen we in Stavoren; de oudste havenstad van Friesland én een officiële Hanzestad. In vroegere tijden lag Stavoren zelfs direct aan de Zuiderzee, waardoor het van oudsher een belangrijke positie had. Vandaag gaan we Stavoren verkennen; de highlights, het oude centrum, de haven. Misschien dat we ook nog een stuk gaan wandelen, een deel van het zogeheten Odulphuspad. Een soort kleine voorbereiding op onze Santiago de Compostela loop volgend jaar Knipogen.

✔ Morgen rijden we vanuit Stavoren naar Hindeloopen. Nóg zo’n schattig, Fries stadje. Één van Maurice’ favorieten zelfs. Ook hier gaan we het stadje verkennen en misschien nog een mooie wandeling maken in de omgeving. ’s Avonds eten we bij een bijzonder Italiaans restaurant, waar met lokale producten wordt gekookt. Heerlijk!

✔ De volgende ochtend starten we met een ontbijtje in de Jachthaven van Hindeloopen, waarna we gaan suppen! Door de grachten van Hindeloopen, superleuk! Daarna rijden we door naar onze volgende stop: Workum. We verkennen het stadje, lunchen bij een echt Fries restaurantje en dan rijden we weer een stukje verder naar het gezellige Sneek. Daar blijven we een nachtje.

✔ De dag er na worden we wakker aan het water in Sneek. Heerlijk. Na het ontbijt willen we een stadswandeling maken door Sneek, het lijkt me een prachtig stadje. In de middag maken we tot slot nog een boottocht door de grachtjes van Sneek.

Dat is wat er de komende dagen op het programma staat. Superleuk toch Lachen? Ik heb ontzettend veel zin om deze regio te verkennen in elk geval! Wil je ons ‘live’ volgen? Dat kan via Instagram, waar ik dagelijks posts en stories zal plaatsen van onze mini roadtrip door het mooie Zuidwesten van Friesland. Tot gauw!

Glamping op de boerderij bij het BoerenBed

#Friesland #roadtrip #nederland #reistips

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.