Reisoverzicht van 2019

Reismeisje 29 december 2019

Daar gaan we dan. We luiden bijna een nieuw decennium in. 2020. Bizar hoe snel de tijd voorbij gaat! Ik weet nog goed dat we de millennium wisseling hadden en nu zijn we 20 jaar verder. Alsof het niets is… Zo aan het einde van 2019 is het natuurlijk een mooi moment om terug te kijken. Op allerlei vlakken is er onwijs veel gebeurd in mijn leven dit jaar. Mooie dingen, grote stappen, verdrietig afscheid en vooral veel nieuwe dingen. Waaronder ook aardig wat nieuwe bestemmingen. Vandaag neem ik je mee naar de bestemmingen die ik in dit afgelopen jaar heb bezocht. Het zijn er aardig wat!

Texel oud nieuw

Oud & nieuw op Texel

Sinds drie jaar vaste prik. Oud & nieuw vieren op Texel. Als je regelmatig op Reismeisje te vinden bent, weet je ongetwijfeld dat ik graag en regelmatig op Texel kom. Het voelt er als mijn tweede thuis. Heerlijk. Met oud & nieuw zaten we dit jaar in een gezellig, iet wat kneuterig huisje op een klein bungalowpark. Dichtbij de duinen én het bos. Een perfecte start van 2019 was ‘t!

Auschwitz

Winters Krakau en Auschwitz

Het bezoeken van Auschwitz stond al langer op zowel mijn lijstje als dat van Maurice. En nu ik er geweest ben, vind ik eerlijk gezegd dat iedereen dit ooit in zijn leven zou moeten zien… De gruwelijkheid er van. Dat wat mensen elkaar aan kunnen doen. Vreselijk. In combinatie met een stedentrip naar het mooie Krakau werd dit een bijzondere, onvergetelijke reis.

Bekijk vliegtickets naar Krakau vanaf €30 p.p.

Algarve

De zonnige Algarve

Een aantal jaren geleden maakte ik kennis met de Algarve. Het Zuiden van Portugal. Een regio die me ongelofelijk verraste toen. Ik wilde er nog eens samen met Maurice heen. Zo geschiedde. En het was net zo heerlijk! We maakten in 10 dagen een mini roadtrip door de Algarve en verbleven op prachtige, off the beaten track plekken.

Mauritius2

Afrikaans Mauritius

Een droombestemming voor velen. Begrijpelijk ook, met die waanzinnige ligging midden in de Indische Oceaan. Maar Mauritius bleek nog zó veel meer te bieden te hebben! De cultuur, die een mix is van Indiaas, Afrikaans en Creools, is er levendig en verraste me enorm. Net als het prachtige, groene binnenland. We zijn in 2 weken tijd het eiland rond gereisd; een absolute aanrader.

Vergelijk vliegtickets naar Mauritius vanaf €685 p.p. retour

Venetie

Roadtrip door Oostenrijk en Italië

Een stukje jeugdsentiment. In Oostenrijk zochten we de zus en zwager van Maurice op, genoten we van de bergen en Oostenrijke Kaiserschmarrn. Daarna reden we door naar Italië en verbleven we in een afgelegen agriturismo, dichtbij Venetië. Het was echt een soort ouderwetse zomervakantie in een nieuw jasje. Heerlijk!

Texel

Nog een keertje Texel

Yes! Nog een keertje naar Texel. Weliswaar ten dele om te werken, maar toch 100% genieten geblazen! In 2020 ga ik een aantal te gekke dingen op Texel organiseren. To be continued Lachen.

De Krim Texel

Edinburgh pub

Met de boot naar Schotland

De laatste in de rij. Een korte, eerste kennismaking met het fabelachtig mooie Schotland. We reisden per boot die kant op en reden vanaf daar verder naar hoofdstad Edinburgh. Dat werd onze uitvalsbasis voor die dagen. We ontdekten de Schotse Hooglanden, leerden veel over de geschiedenis van Schotland en hebben Edinburgh goed leren kennen. We gaan zeker weten nog eens naar Schotland terug.

Dat waren de bestemmingen die ik in 2019 aan deed. En eigenlijk hadden Thailand, Laos en Cambodja daar ook nog bij gehoord. Een reis van 6 weken door Azië. Door persoonlijke omstandigheden kozen we er echter voor deze reis te annuleren. Voor nu. Volgend jaar gaat het er zeker van komen!

Vertel, hoe ziet jouw reisoverzicht van 2019 er uit? Waar ben je geweest en wat is je het meeste bij gebleven?

 

 

#reizen #krakau #polen #texel #portugal #Oostenrijk #italië #mauritius #schotland #edinburgh

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.