Reisjes de komende maanden

Reismeisje 12 juni 2015

Reizen planning

De afgelopen tijd heeft behoorlijk in het teken gestaan van de aankomende wereldreis. En dat zal ook wel zo blijven tot we in het vliegtuig stappen 8-) . Dat neemt echter niet weg dat er de komende tijd nog best wat reisjes op de planning staan. Veelal wat dichterbij en kort, maar toch. Het zijn eigenlijk allemaal persreisjes. Het voorjaar en de zomer zijn dan hoogtij maanden. En ik kan zelf op bijna geen reis mee…Gelukkig Gerben wel, dus hij zal de komende weken zeker verslag gaan doen van de volgende bestemmingen.

Op pad voor FAB naar Ghana.
Dit is toch wel echt het reisje waar ik het meeste van baal dat ik niet mee kan. Het is een bezoek aan Ghana voor FAB Magazine, georganiseerd door SOS Kinderdorpen. Samen met een klein groepje journalisten en een fotograaf worden de projecten van SOS Kinderdorpen in Ghana bezocht. Hoe gaaf is dat?! Lijkt mij echt een heel interessant tripje. Bovendien ken ik eerlijk gezegd niemand die in Ghana is geweest, wat me dan juist weer erg aanspreekt ;-) . Geen idee wat je er kunt zien of doen, maar het is vast een mooi land. Dit reisje staat al voor komende week op de planning!

Weekendje outdoor in de Ardennen.
Ha! Daar ben ik dan weer wel bij :-) . Samen met een groepje vrienden gaan we op een lang weekend naar de Ardennen. We hebben een huisje geboekt en zijn van plan er een lekker actief weekend van te maken. Hiken, trailrun, beetje klimmen, mountainbiken; dat werk. Genoeg te doen in de Ardennen! Dit weekend staat over twee weken gepland.

Steden hoppen in Tsjechië.
De lokale VVV van Tsjechië organiseert een kleine persreis naar wat oude steden in Tsjechië. Naast het fan-tas-tisch mooie Praag, schijnt Tsjechië namelijk nog veel meer gave, authentieke steden te hebben. Zo staat bijvoorbeeld Brno op de planning; de tweede stad qua inwonertal in Tsjechië. Ik heb begrepen dat het verder geen extreem spectaculaire stad is, maar dat het wel een mooi oud centrum heeft en leuk is om mee te nemen bij een grotere reis door Tsjechië. Ik ben benieuwd!

Roadtrip door Kroatië.
Kroatië is prachtig! Heel divers vind ik. In september is er een individuele persreis waarbij Gerben met eigen vervoer een bepaalde route door Kroatië zal gaan rijden. Zijn doel? Beren spotten :-P . Jaha, die heb je in Kroatië. Je denkt al snel aan stranden, badplaatsen en lekker vakantie vieren, maar Kroatië beschikt ook over een supermooi en ruig binnenland. Inclusief national parken. De vraag is natuurlijk wel even of het gaat lukken, maar het zou gaaf zijn als het Gerben lukt beren in het wild te zien!

Huwelijksreisje naar België.
Dit is er dan ook weer eentje waar ik bij zal zijn. Beetje vreemd om Gerben alleen op huwelijksreis te sturen toch ;-) ? Vanuit Sunparks hebben we een testbezoek aangeboden gekregen in één van hun parken in het Noorden van België. Aangezien we 26 augustus gaan trouwen, leek het me leuk om daarna een paar daagjes lekker samen er uit te gaan. Omdat we dat al nooit doen…I know. Maar dit is wel een bijzonder iets toch? En dus proosten we nog eens een keertje extra op ons huwelijk in het weekend na de 26ste.   Dat was ‘m. Daarna duurt het nog 4 weken en zitten we in het vliegtuig met een enkeltje Brazilië of zo. Een beetje veel is het wel, maar fijn dat we het zo hebben kunnen regelen.

Binnenkort zie je dus vast iets van een van deze reisjes voorbij komen! Ik ben benieuwd welke bestemming jij binnenkort op de planning hebt staan??

#reizen #kroatie #belgie #tsjechie #huwelijk #huwelijksreis #ghana #ardennen

Gerelateerd

12 reacties

 • Kirsten | Travelaar.nl

  12 juni 2015 om 06:19

  Fijne vooruitzichten! Vooral Ghana lijkt me heel bijzonder idd. Jammer dat je zelf niet mee kunt! Brno ben ik een aantal jaren geleden geweest, leuke stad!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Kirsten | Travelaar.nl

   12 juni 2015 om 06:33

   Ja he. Ik vind het ook zo jammer...Maar goed, foto's kijken dan maar ;-).

 • Linda | Meisje van de Wereld

  12 juni 2015 om 07:03

  Oh wat balen dat je niet overal naartoe kan zeg. Vooral Ghana lijkt me een bijzondere ervaring! Ik stap vanmiddag op het vliegtuig naar de Dominicaanse Republiek. Ik ben best benieuwd wat ik daar kan verwachten, aangezien het niet bovenaan mijn lijstje stond. Maar de leuke aanbieding trok ons over de streep, dus we laten ons verrassen!

  Beantwoorden

  • gerben Linda | Meisje van de Wereld

   12 juni 2015 om 08:04

   Lekkerrr! Sowieso een prima temperatuur met zand tussen je voeten. Geniet ervan

 • Jeroen

  12 juni 2015 om 07:05

  Mooie vooruitzichten!
  Gaat vast weer leuke blogs opleveren. Kijk er naar uit.

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   12 juni 2015 om 08:05

   Thanks Jeroen! Je leest het wel terug inderdaad :-)

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  12 juni 2015 om 07:10

  Lekker druk! Fijn dat jullie de 'verplichtingen' zo kunnen verdelen ;). En dat uitgerekend jullie op huwelijksreis naar België gaan... Haha super leuk! Geniet van de komende tijd.

  Beantwoorden

 • Marjolijn

  12 juni 2015 om 07:22

  Nog genoeg leuks in het vooruitzicht, wat boffen jullie toch!
  Inderdaad ontzettend jammer dat je niet mee kunt naar Ghana. Gerben gaat er ongetwijfeld een bijzondere tijd beleven! Twee jaar geleden ben ik in Ghana geweest en hoewel ik in het begin een enorme cultuurshock heb ervaren is het een reis waar ik nog steeds met heel veel plezier op terug kijk! Die cultuurshock was na 1 dag gelukkig al weer verdwenen, maar ow dan merk je toch wel dat je flink buiten je comfortzone bent! Qua bezienswaardigheden zijn er langs de kust, ook wel de goudkust genoemd, indrukwekkende forten (in bijv. Cape Coast of Elmina) te zien uit de tijd van de slavenhandel. Portugal, Engeland en ook Nederland hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Verder zijn de zandstranden heel mooi en omgeven met palmbomen. Daarnaast is de volta regio erg mooi. Hier vind je de hoogste berg en waterval van West-Afrika, zeker een bezoekje waard!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Marjolijn

   12 juni 2015 om 08:06

   Wat leuk om te horen dat je zo enthousiast bent over Ghana :-). Nu ben ik nog jaloerser ;-).

   • Marjolijn Reismeisje

    12 juni 2015 om 10:00

    Heb je weer eentje om aan de lijst toe te voegen ;-)

  • gerben Marjolijn

   12 juni 2015 om 08:06

   Hoi Marjolein,

   Bedankt voor je aanvulling. Ben reuze benieuwd. het is maar een korte trip, maar desondanks wel leuk. En Fort Elmina gaan we geloof ik ook bezoeken, schijnt mooi te zijn. Ik houd je wel op de hoogte, misschien herken je nog dingen :-)

   • Marjolijn gerben

    12 juni 2015 om 10:04

    Heel gaaf dat je de kans hebt om er naar toe te gaan. Na jullie wereldreis kunnen jullie er wel een keer met z'n 2-tjes naar toe en kan jij Wendy alles laten zien ;-) Voor nu een goede reis toegewenst en geniet ervan!

    • Reismeisje Marjolijn

     13 juni 2015 om 08:01

     Ha! Dat is inderdaad een goede :-).

 • Sandra

  12 juni 2015 om 07:57

  Ah wat een heerlijk vooruitzicht heb je! Er staan zo te lezen weer hele mooie dingen op de planning. Ik ben afgelopen week naar Parga geweest (aanrader!!) en ga in oktober naar Maleisië en Thailand. Misschien ga ik in september of november nog een paar weken naar Spanje, maar dat is nog niet zeker. Ook een lekker vooruitzicht dus, haha! Have fun alvast en ik ben benieuwd naar de blogs over je ervaringen!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   12 juni 2015 om 08:05

   Oe lekker hoor. Fijne reisjes ook :-)!

 • gerben

  12 juni 2015 om 08:08

  Trouwens, sinds gisteren is daar nog een reisje bij gekomen! 4, 5 en 6 augustus met mijn moeder naar een concert van Andrea Bocelli in het amfitheater in de buurt van Pisa. Als ik ergens zin in heb!!!! :-)

  Beantwoorden

 • Daphne | LiveTheLifeYouLove

  12 juni 2015 om 08:22

  Wat een fijne vooruitzichten! Jammer dat je niet overal bij kan zijn, maar fijn dat Gerben dan gaat! En super grappig dat de huwelijksreis naar België gaat ;)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Daphne | LiveTheLifeYouLove

   12 juni 2015 om 09:38

   Haha, ja hilarisch toch ;-).

 • Debby

  12 juni 2015 om 11:31

  Hihi lekker hoor, ik wil even zeggen WOOOW wat ben jij goed bezig, of ja, jullie! :D

  Beantwoorden

  • Reismeisje Debby

   13 juni 2015 om 08:00

   Ahhhhh thanks Debby, lief :-).

 • Sieds | Sieds My Travels

  12 juni 2015 om 14:12

  Mooie vooruitzichten vooruitlopend op jullie wereldreis! :-D Jammer dat jullie niet samen naar Ghana en Kroatië kunnen, aan de andere kant kunnen jullie wel verhalen én foto's van elkaars reizen bekijken. Maar met z'n tweeën op reis is natuurlijk wel het allerleukste! :-) Ga zelf zondag naar Pinkpop (mag ik die meetellen? :-P ), begin augustus staat een weekendbezoek aan vrienden in Zwitserland op de planning en half september ga ik 3 weken rondreizen door het westen van Amerika, veel zin in!! :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sieds | Sieds My Travels

   13 juni 2015 om 08:00

   Zekers mag je die meetellen. Leuheuk!!!!! Heel veel plezier al vast!

 • Edith | [travel.create.repeat]

  12 juni 2015 om 16:04

  Ooooh ja je wil het vast niet horen, maar Ghana is echt prachtig! Nou, da's een goed vooruitzicht voor Gerben dan ;-) En bijzonder ook dat hij de SOS-kinderdorpen kan bezoeken. Is er nog tijd voor wat vrije tijd, of zit er een klein tripje aan vast? Vooral de kust is heel mooi en het slavenfort in Elmina mag hij eigenlijk niet overslaan. Ook de vismarkt bij het fort is heel gaaf (en stinkend, haha). Al heeft hij maar 1 dagje, dan zou hij zeker daarheen moeten gaan eigenlijk. Geniet van alle leuke trips de komende tijd!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Edith | [travel.create.repeat]

   13 juni 2015 om 07:59

   Er is niet heel veel vrije tijd nee. Dat is jammer. Maar dank voor de tips, wie weet lukt het om daar nog een uitstapje naar toe te maken!

 • Jessica

  13 juni 2015 om 00:37

  Wat een leuke vooruitzichten! Jammer dat je inderdaad niet mee naar Ghana kan gaan, tijdens mijn minor Ontwikkelingsvraagstukken gingen er een aantal klasgenoten die kant op en zij waren erg onder de indruk. Ik heb oud & nieuw in Brno gevierd. Als je ooit in Praag bent geweest ben je waarschijnlijk niet echt onder de indruk van Brno. Er is weinig bijzonders qua architectuur (op het dildo-beeld in het centrum na dan). Het fort op de heuvel is wel interessant en heeft ook mooie uitzichten over de stad. En het is een typische studentenstad. Op het eerste gezicht lijken er weinig studentenbarretjes, maar vaak hebben die een 'geheime' ingang, die je zonder instructies nooit zou vinden. En een van mijn lievelingswinkels is in Brno te vinden, Terra Nova!

  Beantwoorden

  • Reismeisje Jessica

   13 juni 2015 om 07:59

   Ow leuk, je reactie! Thanks voor de tip!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.