Reisjes de komende maand

Reismeisje 09 september 2020

Nederland2

Tijd voor een update. Een update van de bestemmingen die op de planning staan de komende tijd Knipogen! Dit jaar is qua reizen natuurlijk totaal anders gelopen dan ik aan het begin van dit jaar dacht. Dat geldt voor iedereen. De Azoren, Maleisië, Borneo. Bestemmingen die onder andere voor dit jaar op de planning stonden. Het liep anders. Jammer en tegelijkertijd kwam er ook iets moois voor terug: een blik die meer verschoof naar Nederland. Na ons traditie getrouwe oud & nieuw op Texel ontdekten we het leven in een tiny house, het gebied rond het Veluwemeer en maakten we een prachtige vaarreis door Zuidoost Friesland. Stuk voor stuk reisjes die er anders waarschijnlijk niet waren geweest en waar we maximaal van hebben genoten! Datzelfde gaat de komende weken weer gebeuren, want er staan de komende maand twee prachtige, heel eigen bestemmingen op het programma: Zuidwest Friesland én Zeeland!

Een deel van de Elfsteden in Friesland

Dit is het eerste reisje dat op de planning staat. En wel volgende week al Lachen! We gaan 4 dagen een mini roadtrip maken door het Zuidwesten van Friesland. De regio waar 7 van de Elfsteden in te vinden zijn, waar je eindeloos kunt varen op de prachtige Friese Meren en waar je de ruigheid van de IJsselmeerkust op kunt zoeken. Ik kijk er ontzettend naar uit! We gaan starten in Stavoren, vervolgens ontdekken we Hindeloopen, het pittoreske Workum en we eindigen in het gezellige Sneek. Op het programma staat veel wandelen, heerlijk eten, suppen én een mooie bottocht door de grachten van Sneek. Elke avond verblijven we in een andere accommodatie, veelal kleinschalig en intiem. Ik heb er echt superveel zin in en het weer lijkt de kers op de taart te gaan worden.

Naar de kust van Zeeland

Begin oktober staat dan het volgende reisje op de planning: Zeeland. Een provincie die ikzelf minder goed ken. Lang geleden ben ik er wel eens geweest, maar het word eigenlijk een compleet nieuwe ervaring. We verblijven bij Bed & Broodje bij Ouddorp. Een B&B, midden in de natuur gelegen op nog geen 10 minuutjes fietsen van de Noordzee. De B&B wordt gerund door de gepassioneerde Nordin en Ingrid en mijn gevoel zegt me dat ons verblijf bij hen zalig gaat zijn! We willen vooral lekker gaan wandelen in Zeeland, wat leuke lokale restaurantjes ontdekken en genieten van de ruige kust.

Kortom, de komende maand staan er twee fijne bestemmingen op de planning. Verderop dit jaar gaan we misschien nog een paar dagen naar Duitsland of de Ardennen. Dat hangt even van de actuele situatie af. En natuurlijk straks, eind december, weer naar Texel. Vaste prik! Ben je zelf voor de komende tijd nog op zoek naar een leuke bestemming binnen Nederland óf net daarbuiten? Neem dan eens een kijkje bij één van mijn volgende artikelen met tips:

De mooiste vakantiehuisjes in de Ardennen

Bijzondere hotels en gezellige vakantiehuisjes op de Veluwe

Mijn favoriete adresjes op Texel

Welke bestemmingen staan er voor jou de komende tijd op de planning? Heb je nog leuke tips binnen Nederland?

#nederland #vakantie #Zeeland #Friesland #reistips

1 reactie

  • Henriette - reisoverdegrens

    09 september 2020 om 08:16

    Wat een leuke reizen. Ik wil zelf ook graag naar Friesland. Wij zitten natuurlijk vast aan de schoolvakanties. Wij gaan in de herfstvakantie naar het Thüringer Woud, naar de fall foliage. Schijnt daar erg mooi te zijn.

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.