Plannen voor Israël

19 december 2013

Israel plannen

Over minder dan 2 weken zit ik in ’t vliegtuig naar Israël! Whoehoeeeee :-)! Ondanks dat er in 60 jaar tijd niet zo veel sneeuw in Jeruzalem is gevallen en er inwoners op de Westelijke Jordaan oever geëvacueerd worden door de hevige regenval, heb ik er superveel zin in. Weer of geen weer! Inmiddels heb ik me al lekker wat in kunnen lezen en hebben we een aardig beeld van wat we graag willen doen en zien. Dat kan natuurlijk nog 10x veranderen ;-), maar dat is onderdeel van de voorpret. Wat we op de planning hebben staan?

Jeruzalem. We hebben besloten oud & nieuw toch in Jeruzalem te gaan vieren in plaats van Tel Aviv. Mijn reishart gaat toch sneller kloppen van zo’n oude, bijzondere stad als Jeruzalem. En het vliegveld ligt ook maar 50 km van Jeruzalem verwijderd dus dat was 1+1=2 voor mij! Er is zó veel dat ik graag zou willen bekijken in Jeruzalem: de Klaagmuur, de Dome of The Rock, slenteren door de Arabische souks, een bezoekje aan het Israël Museum, de tunnels onder de Klaagmuur en de Tempelberg. En dan heb je nog niets van de omgeving van Jeruzalem gezien! Kortom, we gaan ons hier zeker een dag of 3,4  vermaken.

 

Bethlehem. Hoewel het romantische beeld van een stal, een stel herders en een kribbe niet meer geheel klopt met de werkelijkheid :-), zou ik Bethlehem niet over willen slaan. Het is toch bijzonder dat je alleen al door dit historische dorpje loopt? Lijkt mij in elk geval wel. We zijn van plan vanuit Jeruzalem op een dagtripje naar Bethlehem te gaan, is een kort busritje.

 

Westelijke Jordaan oever. Een gebied waar ik meteen qua naam allerlei associaties bij heb. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van Israël en het conflict, kun je natuurlijk de Palestijnse gebieden onmogelijk links laten liggen. Ik zou graag een aantal Palestijnse nederzettingen bezoeken op de Westelijke Jordaan oever. Dit schijn je trouwens ook relatief eenvoudig vanuit Jeruzalem te kunnen doen.

 

Nazareth & Galilea. Weer van die namen die iedereen wel eens gehoord heeft. Ik weet nog niet wat we exact in het gebied Galilea gaan doen, maar de kans is groot dat we er sowieso heen zullen gaan. Naast dat Jezus volgens de overlevering is opgegroeid in Nazareth, is dit de grootste Arabische stad in Israël. Lijkt me ook bijzonder.

 

Tel Aviv & Jaffa. We willen graag eindigen in Tel Aviv. Niet al te lang ;-), maar ik wil ’t ook niet helemaal overslaan. Bovendien wil ik wel graag naar Jaffa; een redelijk authentiek vissersplaatsje dat geleidelijk aan Tel Aviv is gegroeid.

 

In elk geval genoeg wensen voor een reisje van 9 dagen. Het gaat nog lastig worden een keuze te maken ;-). Heb jij nog tips voor me?

 

#reizen #backpacken #israel #reisplan #jeruzalem #tel aviv #bethlehem

7 reacties

 • Fem

  19 december 2013 om 08:48

  Israël is prachtig! Yafo is inderdaad erg leuk. Tel Aviv trouwens ook :) (schitterende musea!) Als je nog tijd hebt, zou ik ook naar Massada (ruïnes)/Ein Gedi (spas)/Dode Zee gaan.
  En: Limonana drinken (citroendrankje met verse munt, heel lekker) Veel plezier!

  Beantwoorden

 • Explorista

  19 december 2013 om 08:56

  Klinkt als een heel fijne reis, veel plezier!

  Beantwoorden

 • Natasja - Watzijzegt

  19 december 2013 om 19:37

  Toffe plannen! Helaas geen tips van mijn kant, want ik ben er nog nooit geweest :) Benieuwd naar je verhalen, goeie reis alvast!

  Beantwoorden

 • Rianne

  20 december 2013 om 09:34

  Wat een een boel leuke plannen! Ik ben heel benieuwd hoe oud&nieuw is in zo'n stad als Jeruzalem.

  Beantwoorden

 • Laurens T

  24 december 2013 om 10:58

  Haifa is leuk voor een dag. Hiken bij meer van Tiberias.

  Beantwoorden

 • Laurens T

  24 december 2013 om 11:45

  Ja een hike is leuk! Er zijn routes die je kunt lopen en je ontmoet ook vast Israëliërs onderweg.

  Beantwoorden

 • Israel, here we come! | Reismeisje

  30 december 2013 om 08:01

  […] plannen. Ik schreef al eerder dat die er niet heel erg zijn. We hebben wel al een hostel geboekt in Jeruzalem, omdat we […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.