Plannen voor India

28 juli 2013

India route

Één van mijn eerste blogberichten ging over onze volgende reisbestemming: India! Geen nieuwe bestemming, maar wel een compleet nieuwe regio. We gaan namelijk naar ’t uiterste Noorden van India; de provincies Kashmir, Ladakh & het iets Zuidelijker gelegen Uttarakhand om precies te zien. Nog zo’n 4 weken te gaan en dan is het zover! Ik kan niet wachten :-). Zoals ’t backpackers betaamd hebben we niets vast gelegd, behalve onze vliegtickets. Bij de dag leven, heerlijk. Maar natuurlijk heb ik al wel heel wat uurtjes met mijn neus in de Lonely Planet gezeten en hebben we wel een idee welke route we ongeveer gaan doen. Een klein voorproefje…

Van Delhi naar Srinagar. Dit is de enige binnenlandse vlucht die we van plan zijn te pakken. Srinagar is bekend vanwege de ‘houseboats’; überkitsche drijvende gevaartes, die ingericht zijn als een hotel. Midden tussen de bergen lijkt ons dit een fantastisch plekje om bij te komen van de lange reis.

Met de bus over Kargil richting Leh. Dit klinkt makkelijker dan het is ;-). Het is namelijk een lange, hobbelige weg, dwars door de uitlopers van de Himalaya heen. Supermooi, maar ook vermoeiend waarschijnlijk. Niet in de laatste plaats vanwege de hoogte; we zullen ruim de 4.000 meter passeren. En belangrijker; we gaan hier een trek van een paar dagen doen, rond het plaatsje Lamayuru. Zal pittig worden, maar ik heb hoge verwachtingen!

Chillen in Leh en Manali. Deze zo goed als Tibetaanse steden zijn ideaal om even bij te tanken. Dat zijn we dan ook van plan! En ondertussen natuurlijk ook wat mooie dag treks maken.

Op bezoek bij de Dalai Lama. Owww, ik hoop het toch zo: dat we de Dalai Lama kunnen ontmoeten. Kleine kans natuurlijk, maar de Dalai Lama leeft al jaren in ballingschap in Dharamsala/McLeod. We gaan er zeker een kijkje nemen; al is ’t maar om de echt Tibetaanse sfeer om te snuiven.

En dan…Tja, dan zijn er verschillende opties mits er nog wat tijd over is ;-). Het idee is nu om af te sluiten met de Taj Mahal in Agra of de Gouden Tempel in Amritsar; beiden supermooie bouwwerken die met reden erg toeristisch zijn. We gaan ’t zien!

#reizen #India #route

2 reacties

 • Mandy

  29 juli 2013 om 11:09

  Wat een leuke planning!! Toevallig een plekje over in je backpack? ;)

  Beantwoorden

 • Wat ik zeker ga doen in Kashmir & Ladakh :-) | Reismeisje

  12 augustus 2013 om 06:35

  [...] India. Eindelijk gaan we de langverwachte reis naar Kashmir en Ladakh maken! Ik schreef al eerder een berichtje over de globale route die we van plan zijn te maken, maar alles begint nu wat concreter vorm te krijgen. Voor zo ver dat [...]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.