Pasen in Polen

Reismeisje 22 april 2014

Back again, van een lang weekend in Polen. Eigenlijk heb ik niet zo veel spannends gedaan. Ik was van plan om wat leuke hotspots in Zielona Góra te verzamelen voor jullie, maar de planning liep eventjes iets anders :-). Het werden vooral 3 dagen relaxen, eten, kletsen, nog meer eten en een beetje beweging her en der. Een klein fotoverslagje van mijn weekend in Polen.


Polen 1

We reden met de auto naar Polen toe. Inclusief zak met kleffe broodjes kaas, love it! We kwamen dik in de file, waardoor we er uiteindelijk 2 uur laten waren dan gepland. Ik vind autotripjes helemaal leuk, dus ’t maakte me niet zo uit. ’s Avonds hebben we lekker gegeten met een vriend en een beetje zitten kletsen. Ik viel als een blok in slaap.


Polen 2

Zaterdag was een luie dag. Die vriend van ons is tandarts en Gerben ging voor een aantal uren de tandarts stoel in :-). Het was superlekker weer, dus ik heb heerlijk zitten lezen in ’t zonnetje. Ik ben bezig in een interessant boek geschreven door een van de vrouwen van Osama Bin Laden. Hm. Klinkt niet zo boeiend zeker :-). Aan het einde van de middag gingen we naar Swiebodzin; een dorpje op ongeveer 30 minuten rijden. Daar heeft mijn vader een huisje, dus daar gingen we heen. We werden volgens Pools gebruik met eten ontvangen :-) en hebben ’s avonds nog een beetje rond gewandeld en wijntjes gedronken.


Polen 3

Zondag was ’t Pasen! Eten, eten, eten; dat is wat ze in Polen doen dan. Anders trouwens ook :-). Ik heb echt heeeeeeeerlijk gegeten!


Polen 4

Dat moest er ’s middags weer worden afgelopen natuurlijk. Even lekker een wandelingetje maken met mijn vader.


Polen 5

’s Avonds gingen we weer terug naar Zielona, naar die vriend. Daar hebben we nog een heerlijk glaasje Limoncello gedronken, mmmm!


Polen 6

Maandag vertrokken we weer naar huis, maar eerst heb ik nog even snel een stukje hard gelopen. De eerste keer weer sinds de marathon. Het ging best ok, alleen heb ik nog last van een raar pijntje in mijn linkervoet. Halverwege ben ik maar gestopt en een eigen bootcamp achtige training gaan doen. Even al dat eten er af trainen :-)! Uiteindelijk waren we rond 8 uur ’s avonds weer terug en hebben we nog een heerlijk Paasdiner bij de ouders van Gerben gehad. Asperges!!

Dat was mijn Pasen dit jaar. Wat heb jij gedaan?

@Europa @Polen #reizen #vakantie #polen #zielona gora #swiebodzin #pasen

3 reacties

 • Mandy

  22 april 2014 om 08:33

  Klinkt als een heerlijk relaxt weekend in Polen. Soms is het ook fijn om even 'niks' te doen. Ik heb niks paasachtigs gedaan, ik heb er niet zo veel mee.

  Beantwoorden

 • Johan Veenker

  23 april 2014 om 13:12

  Ook ik was met pasen in Polen, in Poznan. Zoals jij al aangeeft veel gegeten, nu weer op dieet :).

  Nog wel wat wandelingen gemaakt en gelukkig niet nat geworden van smingus dingus (hopelijk goed gespeld).

  Beantwoorden

  • Reismeisje Johan Veenker

   24 april 2014 om 08:05

   Dat is ook toevallig zeg!

 • Marcella

  24 april 2014 om 20:51

  Hé, dat klinkt als een fijn Paasweekend, leuk! Lijkt me een erg mooi land, heel tof!

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.