Outdoor avontuur in Andorra

29 juli 2015

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende vakantiebestemming. Veel mensen kennen het waarschijnlijk nauwelijks en zullen de grootste moeite hebben het aan te wijzen op een landkaart. Andorra! Dit kleine landje, weggestopt op de grens tussen de Franse en Spaanse Pyreneeën, staat vooral bekend als skioord en winkelparadijs. De hoofdstad, Andorra La Vella, is een toonbeeld van te veel winkels op een kleine oppervlakte. En zelfs de enige snelweg van het land loopt daar midden doorheen. Klinkt niet heel aanlokkelijk tot zo ver…Toch kan het echt de moeite zijn de drukke Franse snelwegen voor even te verlaten en kennis te maken met het Andorra buiten de hoofdstad.

Written by Gerben

Outdoor avonturen.
Het landschap in Andorra is ruig en groen; een heerlijke plek om outdoor activiteiten te doen dus. Op slechts een kilometer of 15 van de hoofdstad vind je het dorpje Canillo. In de zomer kun je hier te gekke canyoning trips maken. Je weet wel; met een touw om je middel tussen rotsen, spelonken en watervallen afdalen. In Canillo zelf vind je verschillende bureautjes die canyoning als een dagexcursie aanbieden. Als canyoning je wat te veel van het goede lijkt, kun je eens denken aan Via Ferrata. Daarbij beklim je bergen waarbij je met een touw om je middel gezekerd bent aan een staalkabel in de bergwand. Klinkt heftig, maar valt reizen mee. Het is echt superleuk om te doen, je voelt je zo vrij als een vogeltje. En Via Ferrata doe je altijd op basis van bestaande, uitgezette routes. Er is altijd wel een route te vinden die voldoet aan jouw niveau; of je nu net begint of al ervaring hebt.


En slapen?
In de omgeving van Canillo vind je meerdere campings waar je al vanaf €15 per nacht kunt overnachten met zijn tweeën. Slaap je na een dag inspanning liever in een echt bed? Dan is overnachten in Hotel Roc de Sant Miquel een aanrader. Een leuk middenklasse hotelletje waar je vanaf €35 per nacht een double tot je beschikking hebt.   Kortom, Andorra heeft echt wel iets meer te bieden dan alleen maar shoppen en wintersporten. Het is zeker geen bestemming waar je speciaal voor naar het Zuiden moet rijden, maar als tussenstop tussen Frankrijk en Spanje is het de moeite. Zeker als je van mooie landschappen en bergen houdt.

Spreekt Andorra jou aan? Of misschien ben je er al eens geweest?

@Andorra @Europa #reistips #europa #outdoor #andorra

1 reactie

 • Tikva

  29 juli 2015 om 18:03

  Nou toevallig staat er voor deze week een artikel klaar over mijn dagtrip naar Andorra vanuit Barcelona. Was het de moeite of niet? Even afwachten dus ;-)

  Beantwoorden

  • Reismeisje Tikva

   30 juli 2015 om 06:26

   Ha! Dat is ook toevallig, leuk!

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.