Ode aan de liefde in India

09 april 2014

Ontelbare keren gefotografeerd, en met recht: de Taj Mahal. Wat mij betreft zonder enige twijfel het mooiste gebouw op aarde. Veel mensen denken dat het een paleis is, gebouwd door een Hindoeïstisch heerser. Feit is dat het geen paleis is en ook niet is gebouwd door een Hindoe. Het is een mausoleum, gebouwd door Mogulvorst Shah Jahan in de 17e eeuw. Het is een graftombe ter nagedachtenis aan zijn vrouw, die stierf tijdens de bevalling van één van zijn kinderen. Het wrange is dat de Mogul, voordat het gebouw af was, werd afgezet door zijn zoon. Hij stierf in gevangenschap in een paleis met uitzicht op de Taj. Na zijn dood werd hij herenigd met zijn vrouw en werd zijn kist bijgelegd in het mausoleum. Daarom is volgens velen dit bouwwerk een romantische ode aan de liefde :-).

Taj Mahal

Taj Mahal, maar dan anders.

Op deze foto zie je de Taj eens vanaf een andere invalshoek. Loop rondom de Taj Mahal in de richting het water van de Yamuna-rivier en je komt waarschijnlijk in een woonwijkje terecht. Daar trekt het alledaagse Indiase leven aan je voorbij; vrouwen doen de was, kinderen spelen in het water, oude mannetjes vissen vanuit hun gammele bootjes. Als je het goed doet, heb je daar tijdens zonsondergang een leuk alternatief voor de geijkte foto van de Taj Mahal. Inclusief buurtkinderen.

Fotografietip.

Wil je een mooie foto van de Taj Mahal vanaf de achterkant? Neem een tuk-tuk en rijd (met zonsondergang) om de rivier heen en volg vanaf het park wat direct achter de Taj Mahal ligt, een zandweggetje richting water. Daar heb je een geweldig uitzicht op de Taj Mahal vanaf het strand en je hoeft geen entreegeld te betalen voor het park!

@Azië @India #reizen #India #Taj Mahal #agra #reisfotografie #the story behind

2 reacties

 • Mandy

  09 april 2014 om 08:31

  Mooie foto en weer een geweldige tip!

  Beantwoorden

 • The story behind Islamitisch India | Reismeisje

  04 mei 2014 om 11:48

  […] niets van. Laat de Moslimcultuur je dan ook verrassen wanneer je op reis bent in India. Met de Taj Mahal als verrassend Islamitisch bouwwerk als hoogtepunt […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.