Mijn favo reis souvenirs

10 december 2013

Als ik op reis ben, wil ik altijd graag een mooi aandenken aan die reis mee nemen naar huis. Iets dat me heel erg aan een bepaald land of gebied doet denken, aan een bijzonder moment tijdens die reis of gewoon iets leuks ;-). Ik heb inmiddels heel wat spulletjes uit Verweggistan verzameld, dus het leek me leuk mijn favoriete reis souvenirs met jou te delen. Komen ze!

 

Souvenir Ganesh

Ganesh uit India

Dit is ook meteen mijn meest recente ‘aanwinst’. Tja, je kunt ‘m lelijk, mooi, kitsch of gek vinden, maar een bijzonder beeld is het zeker ;-). We liepen er tegen aan op een marktje in Leh en waren meteen verkocht. Ganesh is één van de belangrijkste goden in het Hindoeïsme en is onder andere de beschermheilige van reizigers. Zeg nou zelf; dat kon ik toch niet laten staan?! Het beeld weegt alleen 16 kg, dus dat was nogal een gedoe om mee terug te krijgen met ons gebackpack. Maar het is gelukt en nu staat Ganesh te shinen in een Hollandse huiskamer!

 

Souvenir CR

La pura vida uit Costa Rica

De lijfspreuk van Costa Ricanen is ‘la pura vida’, wat vrij vertaald zoiets betekent als ‘geniet van het pure leven’. Tijdens het surfbabe uit hangen in Dominical, liep ik tegen dit schattige bordje aan. Het stelt verder niet veel voor, maar de spreuk in combinatie met de kleuren en het hout doen me gewoon nog steeds echt aan Costa Rica denken. Ook al hangt het bordje ondertussen in de regen tussen de klimop ;-).

 

Souvenir Marrakech

Lampje uit Marrakech

Dit is wel een verhaal apart, want eigenlijk wilde ik dit lampje helemaal niet kopen. Mijn vriend was er wel 5x langs gelopen in de souks van Marrakech en beweerde bij hoog en laag dat dit toch echt de prijs waard was, want echt handwerk. Ja, ja. Dat roepen ze daar allemaal. Uiteindelijk heeft hij ‘m toch gekocht en ben ik er superblij mee. Door die kleine gaatjes komt een supermooi, subtiel licht en het is wel echt een Marrakech lampje.

 

Souvenir Ethiopie

Lepels uit Ethiopië

Beetje suffig, maar wel mijn meest gebruikte souvenir denk ik. Ik ben dol op salades en dit zijn de perfecte opscheplepels :-). Gekke houten lepels uit Ethiopië, gekocht in Addis Abeba op de laatste dag van onze reis.

 

Souvenir Tibet

Gebedsmolen uit Tibet

Tibet heeft een speciaal plekje in mijn hart. En dus heeft deze gebedsmolen uit Lhasa dat ook. De molen is prachtig gegraveerd met allerlei typisch Tibetaans Boeddhistische symbolen en tekens. Aan de binnenzijde bevindt zich de gebedsrol met honderden gebeden er op. Het idee is dat je aan de molen draait er daarmee jouw gebeden de hemel in slingert. Wel een mooie gedachte.

 

Souvenir ladakh

Ohm teken

Ik was al langer op zoek naar een klein ohm tekentje aan een kettinkje. Ik vind ’t gewoon een erg mooi, spiritueel en aards teken. In Ladakh vond ik bij toeval een juweliertje die dit tekentje wel met de hand (!) uit een stukje zilver wilde maken voor mij. Het duurde een klein uurtje, maar toen had hij inderdaad dit ragfijne ohm teken voor me gemaakt. Ik ben er erg blij mee!


Wat is jouw favoriete reis souvenir?

#Inspiratie #reizen #costa rica #India #tibet #ethiopie #Marrakech #Ladakh #persoonlijk #souvenir

5 reacties

 • Debby

  10 december 2013 om 09:57

  Wat een leuk verhaal achter die ketting! :) Ik wil ook pura vida hmmmm

  Beantwoorden

 • Marcella

  10 december 2013 om 17:00

  Hé, zo'n lamp hebben wij ook uit Marrakech! Wel flink afgedingt trouwens, ze vroegen als startbedrag ruim €100 en dat is toch wel érg veel! Ben er erg blij mee, komt prachtig licht doorheen!

  Beantwoorden

 • Rianne

  12 december 2013 om 19:18

  Ja souvenirs zijn zo leuk! Het is zo leuk dat souvenirs echt weer een bepaald beeld en gevoel naar boven brengen. Ik vind vooral je Ganesh beeld en de gebedsmolen uit Tibet erg mooi!

  Beantwoorden

 • stephanie

  24 februari 2015 om 15:05

  Mijn eerste poging is blijkbaar niet goed doorgekomen?
  Om mijn vraag nog even kort samengevat te herhalen : van welk materiaal is die mooie ganesha gemaakt? 16 kilo is niet niets!

  Groetjes Stéphanie

  Beantwoorden

 • stephanie

  26 februari 2015 om 18:37

  16kg brons, dat moet dan wel een groot beeld zijn (moeilijk te beoordelen op een foto) en in nederland een duur geintje geloof ik....
  Maar ongelooflijk dat je dit in je handbagage hebt mee kunnen nemen en de hele reis meegesleept hebt! Zeker de moeite waard! Ik twijfelde al of de lamp mee mocht in mijn handbagage vanuit Marokko :-)
  Groetjes Stéphanie

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.