Meest bizarre reiservaring ever

04 maart 2014

Grens India 1

Als je wel eens in India bent geweest, weet je dat dit een nogal prikkelende ervaring is. Op elk vlak. Al die geuren, kleuren, geluiden; je zintuigen worden constant aan ’t werk gezet. Dodelijk vermoeiend maar oh zo bijzonder :-). Tijdens onze laatste reis door Noord India zijn we ook bij de grens met Pakistan geweest. Dat klinkt gevaarlijk dan het is hoor. Op ongeveer een half uurtje rijden vanaf Amritsar vind je een grensovergang waar ze elke dag opnieuw een heel feestje bouwen rondom het sluiten van de grenzen. Dat leek ons wel een bijzondere ervaring, dus aan het einde van de middag; hup in een taxi naar de grens toe. Ik wist niet wat ik zag! Duizenden Indiërs en Pakistanen verzamelen zich aan hun eigen kant van de grens en schreeuwen vol vaderlandsliefde naar de overkant. Niet agressief, eerder een beetje komisch kattenkwaad of zo :-). Ze zwaaien met vlaggen, scanderen honderd keer ‘India, India!’ en dan marcheren vreemde hotemetoten naar de grens toe om de deur letterlijk dicht te smijten. En klaar. En dat elke dag opnieuw.

 

Ik vond dit echt één van de meest bizarre reismomentjes ooit. Uitkijkend ook op de Pakistaanse zijde waar alle vrouwen volledig gesluierd zitten. Zo dichtbij op dat moment en toch zo ver weg. Mocht je ooit in de buurt van Amritsar zijn, sla dit uitstapje dan echt niet over. Elke taxi kan je er heen brengen. Spreek wel af dat de chauffeur ook op je wacht, anders heb je een probleempje. En zorg dat je er aan het einde van de middag bent en doe iets luchtigs aan :-).

Grens India 2

De Indiase kant...

De Pakistaanse kant.

De Pakistaanse kant.

#reizen #India #backpacken #Amritsar #persoonlijk

2 reacties

 • Maaike

  04 maart 2014 om 12:06

  Zoveel mensen! Is het iedere dag zo druk? Ik zou het ook wel eens mee willen maken.

  Beantwoorden

 • Tussen India & Pakistan | Reismeisje

  13 juni 2014 om 06:45

  […] reis verder niets van gemerkt.Sterker, je kunt iets zuidelijker, in de buurt van Amritsar, zelfs de grens tussen India en Pakistan bezoeken. Elke avond sluiten ze hier officieel de grens met veel macht vertoon. Hier merk je […]

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.