Highlights in heerlijk Maleisië

07 juni 2017

maleisie 309

Zelf vind ik Azië een te gek continent om door te reizen. Misschien wel het gaafste! Je vind er zoveel verschillende culturen, vriendelijke mensen, lekker eten, het is er over het algemeen veilig, goedkoop, er is voor reizigers een goede infrastructuur. En ga zo maar door. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat er leuke en minder leuke landen te vinden zijn in dit gedeelte van de wereld. Zeker wanneer je een lange reis door Zuidoost Azië maakt dan vallen de verschillen goed op. Maleisië, en dan heb ik het eigenlijk vooral over het vasteland, is wat mij betreft een land wat overal een beetje tussen in valt. Het is niet super authentiek, maar ook niet super modern. Er is wel wat avontuur te vinden, maar nou ook weer niet zoveel als in sommige andere landen in de regio. De wegen zijn bijna overal goed dus je reist vrij makkelijk het land door, maar het voelt gewoon wat meer Westers dan bijvoorbeeld Thailand

maleisie 173

Maar dat gezegd hebbende is er ook meer dan genoeg te zien én doen in Maleisië. Kuala Lumpur is bijvoorbeeld een te gekke stad, je hebt fantastische eilanden voor beide kusten, de Cameron highlands, weelderige jungle en bevolkingsgroepen uit alle delen van de wereld. Klinkt goed toch? En alsof dat niet genoeg is, vind je op Maleisisch Borneo nog grotere delen ongerepte jungle met veel natuurschoon zoals olifanten, tijgers, neushoorns en Oerang-Utangs. Maleisië is echt super veelzijdig. Wil je weten wat mijn highlights voor Maleisië zijn? Ik zet ze hieronder voor je op een rijtje.

maleisie 5502

KL zoals de Maleiers hun hoofdstad noemen, ofwel: Kuala Lumpur. Deze te gekke stad heeft genoeg in huis om je een aantal dagen te boeien. Van shoppen tot snuffelen op lokale markten en een bezoekje aan de Petronas towers of Little India. Wat je in deze metropool sowieso zou moeten doen is een bezoek brengen aan de Kuala Selangor, dat is een grot die vol zit met duizenden vuurvliegjes. Ik heb het zelf nog niet gezien, maar het schijnt fantastisch te zijn. Ook de Batu grotten zijn, net als de authentieke Chow Kit markt een aanrader. En voor een mooi uitzicht over de stad ga je naar de Thean hou tempel, deze ligt op een heuvel en van hieruit kun je de hele stad overzien.

Tip: neem vanaf het vliegveld gewoon de bus naar het centrum. Je hebt Air Asia bussen (en andere maatschappijen) die je voor een paar euro naar het hartje van de stad brengen. Ze rijden ongeveer  iedere 20 minuten (de vertrektijden hangen er bij) en een kaartje koop je bij een speciaal loket net buiten de uitgang.

maleisie 303

Cameron highlands, eten & jungle. Bij een bezoek aan het vasteland van Maleisië mag een bezoekje aan de Cameron highlands niet ontbreken. Op deze rollende heuvels waan je je in Sri Lanka, overal waar je kijkt zie je theeplantages. En het weer is er een stuk milder. Het is echt een ander stukje Maleisië en schitterend om doorheen te reizen. Ook de stad Melaka schijnt zeer de moeite waard te zijn. Je vind er veel historie en kan je zeker een dag of twee boeien. Wanneer je hier bent, dan moet je zeker de nachtmarkt niet missen. Het eten is Maleisië is echt super en op lokale markten eet je voor een paar euro alles wat je maar kunt kiezen. Dus negeer het rommelige aangezicht en de plastic stoeltjes, het eten is waar het om draait en dat is hier helemaal top. En wat ook wel aardig schijnt te zijn is de jungle van Taman negara. Ik ben er zelf niet geweest maar ik denk dat het een leuke ervaring is wanneer je nog niet eerder in de jungle bent geweest. Je ziet nieuwe planten en bomen en met een beetje mazzel wat dieren. Ik krijg de indruk dat wanneer je al vaker in de jungle geweest bent, dit misschien niet heel authentiek zal overkomen, maar misschien vergis ik me daar in...

Zoek je tot slot nog een mooi strand om mee af te sluiten? De stranden aan de oostkust van Maleisië zijn top: denk aan Redang, de Perhentian eilanden of Kapas. Met name die laatste plek is, als je de berichten mag geloven, nog wat minder ontdekt door het massatoerisme. Maar ook hier kan ik niet over oordelen. Wat ik wel weet is dat de Perhentians echt heel relaxt zijn. Mooie stranden, je kunt er duiken, je kunt meerdere eilanden bezoeken die ieder een heel eigen karakter hebben en er worden onder de toonbank zelfs biertjes verkocht Verrast. Want dat is trouwens wel echt iets om rekening mee te houden. Maleisië kent een overwegend islamitische bevolking; dat betekent dat je je min of meer aan bepaalde regels dient te houden. Zwemmen in je bikini is geen probleem, maar openlijk bier verkopen dat is niet aan de orde. Dit is dus wel echt anders dan je misschien gewend bent in buurland Thailand.

maleisie 6058

Kortom, Maleisië is wat mij betreft een heerlijke, typische Zuidoost Aziatische bestemming. Ben jij er al eens geweest en heb je nog leuke tips? 


@Azië @Maleisie #reizen #backpacken #tips #reistips #maleisie #Azie

6 reacties

 • Kim | Kim Around the World

  07 juni 2017 om 07:42

  Wat grappig! Ik vond Maleisië juist bijzonderder en authentieker dan Thailand. (Veel) minder toeristen en juist de islamitische cultuur vond ik bijzonder. Het was het eerste Aziatische land dat ik bezocht.
  In de Taman Negara jungle, de oudste jungle van de wereld, bezocht ik een inheemse stam. De orang asli. Ik schreef er een stukje over: http://kimaroundtheworld.nl/orang-asli/

  Beantwoorden

  • Lisanne Kim | Kim Around the World

   07 juni 2017 om 07:55

   Daar sluit ik me bij aan!

   En mocht je nog een heeeeeel mooi eilandje zoeken: Pulau Rawa <3 Duur grapje (voor Aziatische begrippen) maar het echt waard!

   Beantwoorden

   • Reismeisjenl Lisanne

    07 juni 2017 om 11:21

    Dank voor de extra tip!

    Beantwoorden

  • Reismeisjenl Kim | Kim Around the World

   07 juni 2017 om 11:18

   Leuk te horen Kim, dank voor je reactie!

   Beantwoorden

 • Michel

  07 juni 2017 om 07:53

  Een beetje off topic: door vakantie las ik vandaag pas Wendy's verhaal over het overlijden van haar oma. Hoewel laat: alsnog gecondoleerd met dit verlies! Heel veel sterkte gewenst. Hopelijk vindt zij/vinden jullie snel de kracht om dit verlies in positieve energie om te zetten.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Michel

   07 juni 2017 om 11:22

   Dank Michel...Superlief en attent van je <3.

   Beantwoorden

 • Patricia

  07 juni 2017 om 08:58

  Ik vond Georgetown ook echt een gave stad! Vooral door de streetart, maar ook het lekkere eten.

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Patricia

   07 juni 2017 om 15:22

   Leuke aanvulling Patricia, dank!

   Beantwoorden

  • Kim | Kim Around the World Patricia

   07 juni 2017 om 23:52

   Ja Patricia inderdaad. Penang, en dan vooral Georgetown vond ik ook superleuk! Alleen dat eten inderdaad...

   Beantwoorden

 • Nathalie

  07 juni 2017 om 14:50

  Penang en Lankawi zijn ook zeker aanraders! Penang heb je veel te zien, en super lekker eten en Als je de kabelbaan neemt op lankawi heb je een super mooi uitzicht over alle eilandjes er omheen. Verder zou ik Maleisisch Borneo ook meepakken, vooral het Bako NP is heel mooi en kun je neusapen spotten, ook kun je er stammen bezoeken en eventueel blijven slapen, hebben wij gedaan bij de Iban (was niet zo primitief als we hadden verwacht, ook die mensen kennen elektriciteit en tv) of dat nou echt authentiek te noemen was laat ik maar even in het midden

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Nathalie

   07 juni 2017 om 15:22

   Thanks voor je aanvullingen Nathalie, super!

   Beantwoorden

 • Jeannette

  07 juni 2017 om 18:05

  Rondreis maleisie is een aanrader!

  Beantwoorden

 • Dominique || dominiquetravels.com

  07 juni 2017 om 20:32

  Ik ga in augustus naar Maleisisch Borneo & Brunei! Ik heb er ontzettend veel zin in :-)

  Beantwoorden

  • Reismeisjenl Dominique || dominiquetravels.com

   08 juni 2017 om 09:53

   Oe, wat gaaf Dominique! Al vast heel veel plezier!

   Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.