Een midweek in een strandvilla aan het Veluwemeer

Reismeisje 15 juni 2020

Veluwemeer

Als je me op Instagram volgt, heb je vast gemerkt dat we afgelopen week aan het Veluwemeer waren Knipogen. Op een prachtige plek, midden in de natuur. Uitzicht over het water, spechten in de boom en konijntjes in de tuin. Heerlijk! We zaten in een vakantiehuis op één van de parken van Droomparken: Bad Hoophuizen. Een aantal weken geleden maakte ik voor het eerst kennis met Droomparken. Toen verbleven we in een superleuk tiny house op de Veluwe. Het bevalt ons supergoed om Nederland in deze tijd weer met andere ogen te bekijken. De pracht er weer meer van te zien. Net als afgelopen week, wat een heerlijke midweek werd vol cultuur, gezellige Hollandse stadjes en lekker eten. Vandaag neem ik je mee naar het Veluwemeer!

Vakantiehuisjes aan het water

Bad Hoophuizen ligt officieel in het Veluwse dorpje Hulshorst. Op ongeveer 20 minuutjes rijden van Harderwijk en direct aan het mooie Veluwemeer. Het Veluwemeer is ooit gecreëerd toen het IJsselmeer werd ingepolderd. Het gevolg was een langwerpig, relatief ondiep, meer waar je in de zomer heerlijk kunt zwemmen en uitzicht hebt op één van de ‘eilandjes’ die in het meer liggen. Als je op vakantie bent op de Veluwe, is het Veluwemeer wat mij betreft sowieso een aanrader! En wat is er dan fijner dan dat je met je vakantiehuisje direct áán datzelfde meer zit? Op Bad Hoophuizen vind je een halve cirkel aan vakantiehuisjes en -chalets die direct uitzicht hebben op het Veluwemeer. Je wandelt zo het strand op. Ons huis van afgelopen week stond iets verder naar achteren, met een strook weiland vol koeien, reigers en ganzen er tussen. Een impressie van het huis:

Droomparken Strandvilla

Het voor aangezicht van de strandvilla. Letterlijk ook een villa, want: vrijstaand en enorm ruim. Je kunt er in principe met 6 personen verblijven. Het huis bevat 3 twee persoons slaapkamers en 2 badkamers. Ideaal als je met een (groot) gezin of vrienden bent. Hier vind je meer info over dit vakantiehuis.

Droomparken huisje

Aan de achterzijde zit je bovendien compleet vrij. Met deze heerlijke tuin en een uitzicht waar ik meteen verliefd op werd!

Vakantiehuisje uitzicht

Dit uitzicht dus Lachen. Elke avond deze zonsondergang. In de verte het Veluwemeer, waar de zon prachtig in onder zakt. Het is altijd mijn droom geweest om ooit midden in de natuur te wonen. Misschien zelfs een kleine boerderij. Deze dagen hier met deze ruimte en dít uitzicht hebben dat alleen maar weer bevestigd. Prachtig!

Droomparken Strandvilla woonkamer

Nog even een foto van de woonkamer. Dan heb je een beeld van de sfeer en inrichting. Het huis beschikt ook nog over een ruime keuken, waar we heerlijk een paar avonden uitgebreid hebben gekookt.

De omgeving van het Veluwemeer

In de buurt van het Veluwemeer is van alles te beleven. Sowieso kun je je, zeker met kinderen, goed vermaken op het park zelf. Zo is er een binnenzwembad (daar moet je in deze tijd wel voor reserveren), je kunt fietsen huren, suppen op het Veluwemeer en een hapje eten bij Babbel Beach aan het water. In de omgeving van het Veluwemeer vind je bovendien een aantal leuke, typisch Hollandse stadjes. Wij bezochten er afgelopen week vier:

Elburg

Elburg. Een stadje dat wij al redelijk goed kenden. Er is niet onwijs veel te beleven, het ligt gewoon zo mooi. Aan het water en omringd door een oude stadsmuur. Een vesting. Binnen die vesting vind je het oude Elburg. Overal kleine winkeltjes, een gezellig grachtje met terrassen en mensen die in hun eigen dialect op straat staan te kletsen. Een pittoresk stadje!

Urk sfeer

Urk. Een voormalig eiland. Vandaar dat je zegt ‘ik ben óp Urk’ en niet ‘in Urk’. In Urk heeft de tijd op een bepaalde manier stil gestaan. Al die oude vissersboten, mannen die paling staan te roken en een zelfs een sporadische vrouw in klederdracht. Het geeft Urk een traditioneel, ambachtelijk sfeertje. We kregen zelfs een rondleiding over een oude vissersboot en werden uitgenodigd om verse vis te eten. Zo maar. Omdat deze mannen van de Stichting Urker Botter hun cultuur en ambacht blijven eren. Prachtig toch?

Harderwijk

Harderwijk. Een stadje dat Maurice vooral goed kent. De afgelopen jaren is het aangezicht van Harderwijk erg veranderd. Dat wilde hij graag bekijken. De nieuwe boulevard, het strandje voor de stadsmuur. Het is zeker mooi geworden, al vind ik vooral het centrum van Harderwijk gewoon erg gezellig. We besloten er uit eten te gaan. De eerste keer weer sinds het niet meer kon. We hebben tapas gegeten bij Fuego. Een absolute aanrader! En van een eerder bezoekje aan Harderwijk kan ik je Da Gabriella aan de prachtige Vischmarkt aanbevelen. Een Italiaans restaurant waar je superlekker kunt eten.

Lemmer

Lemmer. Lemmer ligt iets verder van het Veluwemeer vandaan. Ongeveer 45 minuten van het vakantiepark waar we zaten. Ik kende Lemmer zelf niet, maar wát een leuk plaatsje is dat! Je hebt er acuut een vakantiegevoel Lachen. De bootjes door de gracht, monumentale gebouwen en gezellige terrasjes gaven me echt het gevoel op vakantie te zijn. Uiteraard zijn we er even lekker neer geploft en hebben we genoten van al die bootjes en schepen door de gracht.

Haard aan en lekker eten bij zonsondergang

Helaas viel er ook nog wel wat regen vorige week. Het gaf ons verblijf in het vakantiehuis ook wel iets extra gezelligs. Kneuterig. ’s Ochtends verse broodjes halen bij de mini market, kletsen, lezen, wat werken aan onze bedrijven. Heerlijk.

Koffie

Koffie in de regen kan ook prima Knipogen.

Vakantiehuisje open haard

En de haard aan in het huisje. Ik houd van (open) haarden!

Babbelbeach

En toen was het voor ons al weer de laatste avond. Mét een cadeau, want het weer klaarde compleet op! Voor de laatste avond hadden we gereserveerd bij Babbel Beach; het restaurant dat op het park zelf zit. Direct aan het Veluwemeer. We besloten lekker op het terras te gaan zitten en eerst wat te borrelen. Zeker omdat dit natuurlijk langere tijd niet kon, voelde het echt als vakantie.

Zonsondergang Veluwemeer

En dan deze sunset met dít uitzicht er bij. Serieus. Dit lijkt toch net een bestemming in de Cariben zo?! Het was een heerlijke afsluiting van een heerlijke week. Eentje waarin ik weer een mooi, ander gezicht van Nederland heb gezien. Mocht je nog op zoek zijn naar een vakantiebestemming voor de komende maanden, kan ik je Droomparken Bad Hoophuizen absoluut aanbevelen! Het is vooral de ligging in combinatie met de mooie vakantiehuisjes die het écht tot een heerlijke plek maakt. Genieten!

Vertel, heb jij al concrete vakantieplannen voor deze zomer?

#Veluwe #Veluwemeer #reistips #nederland #Weekendje weg

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.