Bestemmingen die ik voor deze zomer overweeg

Reismeisje 09 juli 2020

Zomer 2020

Een aantal weken geleden zag het er nog heel anders uit. We zaten voornamelijk binnen, zagen maar heel beperkt mensen en van vakantieplannen was al helemaal geen sprake. Ondertussen gaan de ontwikkelingen gelukkig de goede kant op. Al langere tijd. En dus zie je ook dat mensen weer naar vakanties in het buitenland gaan kijken. Ik merk het ook op Reismeisje. En aan mezelf Knipogen. Hoewel mijn focus nog steeds voornamelijk op Nederland ligt, merk ik óók dat het weer begint te kriebelen. Ik heb zin om er op uit te gaan. Nieuwe landen te ontdekken. Ander eten te proeven. Te kletsen met locals over hun leven. Reizen in hoofdletters. Voor dit jaar stonden bijvoorbeeld de Azoren en Maleisië inclusief Borneo op de planning. Daarvan hebben we besloten dat we dat sowieso doorschuiven naar volgend jaar. Vooral ook Maleisië. Los van het feit dat ik het niet nodig vind om nu meteen weer zo’n stuk te gaan vliegen, wil ik vooral maximaal kunnen genieten als ik daar ben. Zeker bij zo’n verre bestemming! Scenario’s met mondkapjes en bezienswaardigheden die gesloten zijn, passen daar niet bij. Dat gaat dus even naar volgend jaar. Maar wat dan wél? Er is nog niets zeker en we hebben nog niets geboekt, maar er zijn zeker bestemmingen die ik voor de komende twee maanden overweeg. Komen ze!

Kreta

#1 De eilanden van Griekenland

Griekenland blijft binnen Europa één van mijn favoriete bestemmingen. Simpelweg omdat ik onwijs van eilanden houd. Daar schreef ik laatst ook al dit artikel over Sicilië over. Eilanden hebben gewoon zo’n speciale vibe vind ik. Het leven verloopt er rustig en tradities zijn belangrijk. Het Griekse eten is ook niet bepaald een straf en elke vakantie die ik er heb gehad, voelde ook daadwerkelijk als vakantie. Heerlijk! Qua eilanden ben ik zelf op Kreta, Lesbos en Rhodos geweest. Corfu of Zakynthos lijkt me ook erg mooi. Of terug naar een oude bekende om te wandelen op Kreta. Dat zou zeker een goede optie zijn om aan het einde van de zomer nog een weekje zon te pakken.

Bekijk hier complete vakanties naar Griekenland

Ardennen

#2 Wandelen in de Ardennen en Luxemburg

Misschien niet de eerste bestemming waar je bij de zomer aan denkt, maar ik houd van de Ardennen Lachen. Serieus. Ik vind dat zo’n prachtig stukje Europa! De bossen, glooiende heuvels en idyllisch gelegen stadjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Supermooi. Ik ben zelf nog nooit in Luxemburg geweest. Zowel het land als de stad niet. Al langere tijd lijkt het me leuk om dat met de Ardennen te combineren. Lekker wandelen in de bossen, ’s avonds barbecueën bij je vakantiehuisje en de protserige charme van Luxemburg stad ontdekken.

Bekijk hier vakantiehuisjes in de Ardennen

Italie2

#3 De Bloemenrivièra in Italië

Italië is een oude bekende voor mij. Vroeger als kind ben ik er in de zomer best vaak geweest. Comomeer, Gardameer, Toscane, Triëst. Vorig jaar ben ik er terug gekeerd. Met Maurice. Tijdens een roadtrip door Europa, bezochten we ook de provincie Veneto. Inclusief Venetië. Italië blijft een heerlijk vakantieland! De Bloemenrivièra in het Noordwesten staat al langer op mijn lijstje. De kust bij Genua en dan ook wat verder het binnenland in. De foto’s die ik daarvan zie, zien er geweldig mooi uit. Kamperen of verblijven in zo’n mooie agriturismo. En je rijdt er met je eigen auto ook nog gemakkelijk heen. Absoluut een kanshebber!

Bekijk hier te gekke B&B’s in Italië

Kroatie

#4 Kamperen in Kroatië

Nog zo’n gouden oldie Knipogen. Kroatië is ook een vakantieland uit mijn jeugd. Ik denk dat ik er zeker 12 jaar niet ben geweest. Terwijl het zo’n mooi land is. Maurice kent Kroatië nog niet, dus het lijkt me erg leuk om er deze zomer samen naar toe te rijden. Het liefste ga ik dan kamperen. Kroatië staat voor mij toch voor natuur en mooi weer. Weelderig groen afgewisseld met azuurblauw water. En dat roept meteen herinneringen aan kamperen op. Dus wie weet staan we daar met een tent deze zomer.

Bekijk hier campings in Kroatië

Wadden

#5 Waddeneilanden hoppen

Hier hebben we al erg serieus naar gekeken. Eiland hoppen in ons eigen Nederland. Dat klinkt toch superleuk Lachen?! We komen gemiddeld zo’n 4x per jaar op Texel. Dat blijft mijn favoriet, maar eerlijk is eerlijk; ik heb niet alle Waddeneilanden al gezien. Het lijkt me dan ook onwijs leuk om de eilanden achter elkaar te bezoeken. Texel, Vlieland en Terschelling schijnen geen probleem te zijn achter elkaar. Maar dan Ameland en Schiermonnikoog… Dat blijkt wat lastiger te zijn. Misschien wordt het in eerste instantie dan een deel van de Waddeneilanden. Lijkt me in elk geval te gek!

Bekijk hier vakantiehuisjes op de Waddeneilanden

Dit zijn de bestemmingen die ik voor deze zomer overweeg. We gaan zien wat het gaat worden. Voorlopig boek ik nog even niets. We zitten nergens aan vast en zijn flexibel. Ben jij van plan om deze zomer nog naar het buitenland te gaan? Zo ja, waarheen?

@België @Europa @Griekenland @Italië @Luxemburg @Kroatië #Waddeneilanden #texel #nederland #Griekenland #italië #Kroatië #ardennen

0 reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.