Vreemdgaan met foto's

13 juni 2015

Canon workshop 1

Dat is wat ik vorige week heb gedaan. En hoewel gevoelens van schuld en schaamte op dat eerste moment zeker aan mij knaagden, gaf het ergens toch ook wel weer een goed gevoel. Na een sombere ochtend scheen het zonnetje ineens overdadig  in Amsterdam en de boot voor een tocht door de grachten lag al klaar. Hoewel ik niet erg spiritueel ben aangelegd vroeg ik me af of dit een voorteken zou kunnen zijn. Glazen rode wijn en kunstzinnige creaties van gegrilde aubergine met geitenkaas en kruiden stonden al klaar. Het was klip en klaar dat de goede voorbereiding zijn vruchten zou gaan afwerpen. De eerste kennismaking was een beetje eenrichtingsverkeer. Het leek wel een presentatie. Ik kreeg van alles en nog wat te horen over wat ze allemaal wel niet kon. En ik moet zeggen, ze presenteerde haar nieuwste eigenschappen met verve. Ik kon bijvoorbeeld alles van haar zien met een nieuwe app. Waar en wanneer ik maar wilde, zolang ik maar wifi had. Volgens eigen zeggen zat er zelfs een digitale knoppeninstructie! bij. Ik werd hierdoor nog nieuwsgieriger en opgewonden dan ik al was en besloot het avontuur en mijn gevoelens de vrije loop te laten. Vanaf nu geen vooroordelen meer.

Canon workshop 2

Zoals met veel van dit soort avontuurtjes (niet dat ik er zoveel heb gehad), bouwt de spanning zich geleidelijk aan op. In dit geval begon ik pas echt te zweten toen de temperatuur in het etablissement waarin we ons bevonden begon op te lopen. Van warm, klam en vochtig, naar ronduit heet, tropisch. En toen ik haar voor het eerst echt in mijn handen nam, daar in een hoekje van de Botanische tuinen in Amsterdam, voelde dit toch wel wat onwennig. Maar dat is ook niet zo raar natuurlijk wanneer je jarenlang gewend bent met Nikon te fotograferen. Want het gaat natuurlijk wel over foto apparatuur hè ;-). In mijn handen had ik een camera van Canon en dat was als Nikon gebruiker even wennen aangezien veel knoppen nét even ergens anders zijn terug te vinden op de camera. De reden waarom ik hier was, had alles te maken met een uitnodiging van Canon om Amsterdam eens te fotografen vanuit een ander perspectief. Mét hun nieuwste paradepaardjes, de Canon E750 en EOS M3. Na een korte introductie zetten we daarom koers naar het dak van het Amrath hotel en gingen aan boord van een kleine sloep voor een lange rondvaart met als tussenstop de Botanische tuinen.


Canon workshop 3

De foto’s die ik met het Canon toestel maakte, vielen me niets tegen en ook de gebruiksvriendelijkheid is heel prima. Bovendien zitten er heel wat nieuwe, technische snufjes aan de camera’s, waar ik in een middag echt niet helemaal achter kon komen. Vooral de EOS M3 heeft me verbaasd; dit is een camera met het resultaten van een spiegelreflex camera, maar het gemak en gewicht van een compacte camera. Het beste van twee werelden! Kortom, ik ben die middag aardig positief verrast door de apparatuur van Canon, ondanks mijn sceptische houding. Maar of ik over zal stappen…

Ik ben benieuwd welke type en/of merk camera jij hebt??

#Inspiratie #fotografie #reisfotografie #camera #canon #workshop #nikon

4 reacties

 • Sandra

  13 juni 2015 om 08:10

  Ha! Ik ben wel benieuws naar meer foto's van de camera! Ik schiet zelf met een Canon D700, prima toestel, maar mijn objectief is al maanden niet goed. Hij ligt nu voor de vierde keer bij de technische afdeling en ben er wel een beetje klaar mee. Als alternatief schiet ik nu met een Sony RX100III en deze maakt echt fantastische foto's. Beter dan m'n DSLR met goed objectief (hij was ook duurder...) en hij neemt heel veel makkelijker mee! Dus ik weet niet of ik ooit nog terug ga naar spiegelreflex...

  Beantwoorden

  • Reismeisje Sandra

   13 juni 2015 om 09:27

   Aha. Kan ik me goed voorstellen ja. Het is wel echt een gedoe, al die cameraspullen mee zeulen...

   Beantwoorden

 • Erik

  13 juni 2015 om 11:01

  Ik heb ooit de keuze gemaakt voor Canon en dat bevalt nog steeds goed. Vorig jaar de 6D gekocht en wat een heerlijk apparaat is dat. Kwaliteit van de foto's is zo ontzettend veel beter dan die van de 50D die ik er voor had (en nu de backup is). Het is wel wat gesleep op reis, met die relatief zware apparatuur, maar het is het me waard. :-)

  Beantwoorden

  • gerben Erik

   14 juni 2015 om 14:10

   Hoi Erik, dat kan ik me voorstellen! Dat zal een behoorlijke stap omhoog geweest zijn in kwaliteit. Je moet er wat voor over hebben, maar wanneer je dan bij terugkomst de foto's weer ziet dan vergoed dat een boel :-)

   Beantwoorden

 • Jeroen

  13 juni 2015 om 13:22

  Als je nog wat meer vreemd wil gaan kom je maar langs hoor Gerben. Ligt hier een heel arsenaal (Canon) speledingetjes voor je klaar.

  Overigens zelf nu aan het inlezen / kijken naar een systeemcamera (bijvoorbeeld een Fujifilm X-T1 of 10 of inderdaad de M3). Minder gewicht en inmiddels ook erg goede kwaliteit, ook de lenzen. Denk dat het er ooit nog wel van gaat komen. Zijn mooie nieuwe technieken die het allemaal wat minder zwaar aan het maken zijn.

  Beantwoorden

  • gerben Jeroen

   14 juni 2015 om 14:07

   Lijkt me best een keer leuk Jeroen :-).
   Klopt, systeemcamera' s zijn ook mooi en leveren uitstekende prestaties! En inderdaad, een heel stuk minder zwaar... Maar ach, zo lang je nog jong bent :-)

   Beantwoorden

 • Jessica

  13 juni 2015 om 20:01

  Wat gaaf! In Suriname maakte ik een keer een reportage over een soortgelijk evenement. Er deden tientallen fotografen mee die allemaal dezelfde route liepen, maar er kwam zo'n diversiteit aan foto's als resultaat! Heel tof om te zien. Ik fotografeer zelf met een Canon (<3) en gebruik twee objectieven. Wat grappig dat het voor jou zo wennen was Gerben, ik heb eigenlijk zelf geen idee hoe gewend ik aan mijn Canon ben..

  Beantwoorden

  • gerben Jessica

   14 juni 2015 om 14:11

   Leuk, zo' n "wedstrijd" in Suriname, dat lijkt me ook wel wat :-). Welke objectieven heb je standaard mee op reis als ik vragen mag?

   Beantwoorden

   • Jessica gerben

    15 juni 2015 om 00:22

    Ja inderdaad, het lijkt me erg tof om een keer met zoiets mee te doen! Ik heb zelf twee lenzen van Tamron (voor Canon dus). Een 18-270mm F3.5-6.3 om te kunnen zoomen en een 90mm F2.8 voor makro- en portretfotografie. Tot nu toe nog erg tevreden mee! Wat voor objectieven heb jij voor jouw Nikon-camera mee dan?

    Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.