Toch maar een marathon?

10 augustus 2014

Marathon toch Zucht. Ik word gek van mezelf…Na de marathon die ik een paar maanden geleden liep ben ik wel weer toe aan een nieuwe uitdaging. Ik schreef laatst al een keer dat ik me wat meer wil gaan focussen op krachttraining. Zo gezegd, zo gedaan. Inmiddels werk ik me een paar keer per week flink in het zweet. Nooit geweten dat je zo kunt zweten van enkel en alleen krachttraining! Jemig. Voorheen deed ik ook al wel wat krachttraining, maar dan was het altijd secundair aan hardlopen. Zo’n 30 minuutjes een beetje aan gewichten trekken zeg maar ;-) . Nu train ik 45 tot 60 minuten per keer aan één stuk door. Een combinatie van dynamische cardio oefeningen en pure krachttraining. 3-4 keer per week. Los van het gezweet herinnert de frequente spierpijn me er aan dat ik mijn spieren sterker maak. Dat is mooi, maar toch…Ik mis iets…
Hardlopen met een fris hoofd.
Hoe pittig ik de voorbereiding richting de marathon soms ook vond, ik heb er vooral een voldaan en sterk gevoel aan over gehouden. Ja, ik heb wel eens mijn vriend huilend opgebeld, omdat ik het niet meer vol hield :roll: . En ja, ik heb mezelf de laatste 10 kilometer tijdens D-day wel 5x vervloekt, maar toen daar de finish was, was alles vergeten. Ik herstelde ook snel, maar kreeg vervolgens niet meer echt de hardloop rush te pakken. Ik was er gewoon even klaar mee of zo. En dus besloot ik me op die krachttraining te storten. Maar nu ik daar helemaal in zit, mis ik ook wel weer het frisse hoofd dat je van hardlopen krijgt. Frisse lucht om je oren, verstand op nul en gáán. Heerlijk.
Marathon dan toch maar?
Dus nu overweeg ik weer om toch een marathon te gaan lopen…Zucht. Probleem is alleen dat er in de winter niet zo veel marathons zijn of het moet op Honolulu zijn 8-) . Leuk, maar nee. In Apeldoorn vindt op 1 februari 2015 de Midwintermarathon plaats; een venijnig loopje, want: grote kans op rotweer en een pittig parcours met veel vals platte stukken. Tot zo ver nog geen reden voor mij om ’t niet te willen, maar nu blijkt dat de tijdslimiet voor marathonlopers op 4,5 uur is gezet. Huh? Bijzonder bij een loop die juist als pittig bekend staat…4,5 uur gaat serieus voor mij een uitdaging worden. Door die fijne darmen van mij zal ik zeker 4x uit de race moeten rennen om ergens neer te hurken. In Rotterdam heeft me dat ook serieus extra tijd gekost, waardoor ik uiteindelijk op 4 uur en 45 minuten kwam. Ik zie ’t natuurlijk niet zitten om met de bezemwagen achter me te rennen. En in de voorbereiding wordt dat dan ook geen dikke pret.
En nu?
Tja. Punt is een beetje dat Guatemala en Belize voor Februari 2015 op de planning staan ;-) . Dus die marathon moet echt daarvóór gebeuren. Het liefste ergens tussen eind November en begin Februari. En ook het liefste een beetje een leuke loop. Met dus niet 4,5 uur als tijdslimiet graag. Ik hoop dat ik nog iets kan vinden dat een beetje past en anders heb ik dikke pech. Dan maar door stoten richting bodybuilding of zo. Heeft iemand nog een leuk idee?

#marathon #Sporty #Sporten #hardlopen #krachttraining

3 reacties

 • Jessica

  10 augustus 2014 om 09:55

  Wil je perse een hele marathon? De halve van Egmond in januari is fantastisch en beterschap zwaar door de combi weer en parcours. De 30 van School, geweldig mooi en zwaar door de duinen etc. Je hebt ook de groene van Amsterdam (marathon) maar ik denk dat die te laat voor jou is?

  Beantwoorden

 • Mandy

  10 augustus 2014 om 12:12

  Wat belachelijk dat er een limiet aan zit zeg!! Ik zie je al op een podium staan met een bodybuild wedstrijd, haha ;)

  Beantwoorden

 • Paulien

  12 augustus 2014 om 06:55

  De marathon van Valencia is in november. Erg leuke loop! Maar goed, niet naast de deur, wel erg leuke stad ook trouwens!
  Verder is crossfit misschien iets voor je? Pittige cardio, gecombineerd met nog pittigere krachttraining. Helemaal kapot na een lesje. Schijnt ook een goede combi te zijn met hardlopen :-)

  Beantwoorden

Instagram

Blijf op de hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwste, leukste en mooiste blogs? Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en lees leuke extra’s.